Verksamhetsarkitekt

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
3.3.1-2017-77778
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker verksamhetsarkitekt till innovations och digitaliseringsenheten på utvecklingsavdelningen i Norrköping alternativt med möjlig placering Stockholm.

Utvecklingsavdelningen samordnar verkets utvecklingsarbete och ansvarar för att myndigheten har en väl fungerande utvecklingsprocess som tar hand om de långsiktiga utvecklingsfrågorna. Innovations och digitaliseringsenheten är den enhet som ansvarar för myndighetens arbete med att förverkliga visionen om en modern och samverkande e-förvaltning med värde för individen med hög samhällsnytta.

Våra huvuduppgifter är att utforma mål och strategier för e-förvaltningen, planera och driva på utvecklingen av livshändelsen Ny i Sverige samt utforma och införa ett myndighetsgemensamt arkitekturramverk. Vår ambition är att vi ska vara ett föredöme med att använda digitaliseringens möjligheter för att öka servicegraden till våra sökande och partners samt öka effektiviteten i vårt arbete.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt vid Migrationsverket kommer du stödja verksamhetsanalytiker, processägare, processledare och utvecklingsverksamheten i modelleringen och visualiseringen av vår verksamhet med hjälp av processkartor, nuläge och nuläge. Du kommer även stödja informationsägaren med begrepps- och informationsmodeller samt stödja utvecklingen med att utforma standards och utbilda kring dessa.

I rollen som verksamhetsarkitekt kommer du att vara med att både utforma samt införa Migrationsverkets gemensamma arkitekturramverk. Du kommer även förvalta och kvalitetssäkra myndighetens strukturkapital såsom process-, tjänste-, begrepps- och informationsmodeller. Du ingår i myndighetens arkitekturfunktion samt deltar i samverkansprojekt mellan myndigheter/partners.

Arbetet innebär även mycket kontakt och samarbete med övriga medarbetare inom utvecklingsavdelningen, andra enheter inom Migrationsverket men även med våra externa samarbetspartners.


Personliga kompetenser

Som person arbetar du bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har även en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare tar du ansvar för din uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.


Krav

  • Du ska ha akademisk utbildning som exempelvis civilingenjör, ekonom, systemvetare eller samhällsvetare samt certifiering som verksamhetsarkitekt eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Du ska ha erfarenhet av att leda workshops.
  • Du har en god förståelse för hur samverkan mellan tjänster, information, processer och IT bidrar till nytta för verksamheten.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.


Meriter

  • Du har arbetat som verksamhetsarkitekt tidigare
  • Du har kunskap/erfarenhet av arkitekturmetoder och processer, såsom exempelvis TOGAF
  • Du har erfarenhet av verktyget Enterprise Architecture
  • Du har kunskap/erfarenhet av Leanmetodik

 

Placering: Norrköping, alternativt Stockholm
Tillträde: Snarast
Resor i tjänsten förekommer


Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.


Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2017-08-13. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.


Kontaktpersoner

Seija Bäcklund
Enhetschef
seija.backlud@migrationsverket.se

Magnus Lingström
Verksamhetsarkitekt
magnus.lingstrom@migrationsverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb