Systemutvecklare

Rekryterare
Kustbevakningen
Plats
Karlskrona, Blekinge
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet. 

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.


Beskrivning

Kustbevakningen söker en systemutvecklare med särskild kompetens och intresse av utveckling inom web och mobilitet, till IT-avdelningen vid Kustbevakningen i Karlskrona.


Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du att arbeta på IT-utvecklingsenheten som består av tolv medarbetare som svarar för utveckling, förvaltning och anskaffning av IT-system samt IT–infrastruktur.

Kustbevakningen påbörjar nu införandet av mobila tjänster och vi har behov av att bygga kompetens och erfarenhet inom området. Du kommer att ha en aktiv och drivande del i detta arbete och mycket tid kommer att läggas på prototypande, undersökande arbete och tekniska vägval för att staka ut lämpligaste väg framåt. Tjänsten innebär ett nära samarbete med beställare, drifttekniker och andra utvecklare och kräver en god förmåga att sätta sig in i verksamheten, att fånga upp deras behov och översätta dem till hållbara lösningar.

Rollen är bred och även om fokus ligger på web och mobilitet så är det viktigt att du som person trivs med variation och att växla mellan utvecklingsområden. Du kan, i begränsad omfattning, komma att hålla utbildning inom arbetsområdet.


Kvalifikationer

Som sökande har du högskoleutbildning med inriktning mot datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med utveckling av webbaserade system för persondatorer och webbapplikationer för mobila enheter med iOS och/eller Android.

Du har god kunskap i Microsofts utvecklingsmiljö (Visual Studio, C#/.NET), objektorienterad programmering, HTML, JavaScript och CSS. Vana av att skriva SQL och att arbeta med MS SQL Server eller likvärdig relationsdatabas ingår också i din kompetens. Du har även erfarenhet av kravhantering och behovsanalys. Du har kunskap och förståelse för moderna utvecklingsmetoder, programmeringsspråk och designteknik.

Meriterande är erfarenhet av arbete med:

  • design av användargränssnitt och god känsla för användarupplevelse
  • responsiv design
  • agilt arbetssätt
  • testdriven utveckling, CI och CD
  • utveckling och publicering av native- eller hybrid-app för iOS/Android-enheter
  • REST-baserade web API:er
  • ASP.NET MVC

Du är analytiskt lagd, lösningsorienterad med fokus på verksamhetsnytta. Du kommer med egna idéer och bjuder gärna in till dialog för att förbättra dem ytterligare.

Du är drivande, initiativrik, strukturerad och har ett stort engagemang. Du har en god förmåga att se helheten och är van vid att samarbeta och att arbeta lösningsorienterat. Du är professionell och ansvarstagande med en ödmjuk inställning.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Villkor
För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Kustbevakningens utlandsuppdrag och internationella insatser ökar, därför ingår skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.


Övrigt:

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb