Systemansvarig

Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 17 juli 2017
Stängs
den 10 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som systemansvarig för ett av Sveriges samhällsviktiga IT-system. I ansvarsområdet ingår koordinering och ledning av IT-förvaltning, drift och ständig vidareutveckling.

Hos oss får du arbeta i en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och är klassad som samhällsviktig. Vi har en unik bredd av IT-, data- och telekommunikationssystem. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår miljö kontinuerligt. Du kommer att tillhöra enheten Applikationsförvaltning på IT-avdelningen som består av 19 engagerade medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att förvalta och vidareutveckla system och applikationer hos Svenska kraftnät.

Vi erbjuder stora möjligheter till egen utveckling och utmanande arbetsuppgifter.


Dina arbetsuppgifter 

I rollen som systemansvarig stödjer du IT-förvaltningsledaren genom att ansvara för den administrativa och operativa driften av systemet. Du bidrar till effektiva arbetssätt för ditt team avseende t.ex. incident-, problem-, change och releasehantering. I samarbete med verksamheten planerar, koordinerar och agerar du för drift och de förändringar som utförs av ditt team av IT-specialister och andra interna resurser samt externa leverantörer. Du har koll på dagsläget såväl som att planera för förebyggande underhåll, vidareutveckling, och samordnar systemtester och releaser. Ditt team utgör även andra och tredje linjens support, i nära samarbete med first line.


Din bakgrund 

Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemvetenskap, civilingenjör eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt. Du har arbetat med IT-systemförvaltning och drift av komplexa system i Linux/unix/oracle-miljöer med tillgänglighets- och säkerhetskrav på en operativ nivå. Du har flera års erfarenhet av att leda team med IT-nära uppgifter, gärna i en projektorganisation eller inom IT-förvaltning. Du har erfarenhet av att etablera effektiva rutiner och arbetssätt för IT-drift och förvaltning genom att tillämpa ITIL och agilt arbetssätt. Du har god teknisk förståelse och är van att ställa krav och samarbeta med externa leverantörer. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mjukvaruutveckling, pm3, release- och change management, testledning, samt om du har kunskap från elmarknaden.


Dina personliga egenskaper 

Du har lätt för att skapa och behålla relationer med andra då rollen innebär många kontaktytor i organisationen, t ex att kommunicera med systemanvändare. Du har nått goda resultat i tidigare roller genom att arbeta strukturerat, ta initiativ och lösa komplexa problem. Du är van och trivs med att arbeta i en miljö med periodvis hög belastning där prioritering av uppgifter och stöd till kollegor ses som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 


Vi erbjuder 

Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner inom friskvård och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och familjeliv, samt förskottssemester. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Marie Edström, 010 475 8274, alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 8615. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 10 augusti.

Liknande jobb

Liknande jobb