Scania IT

Testledare fabriksorderflödet, Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 17 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Avdelningen Order to Delivery på Scania IT ansvarar för utveckling och förvaltning av IT-stödsystem inom Scanias hela flöde från kundorder till logistik, produktion, leverans och fakturering samt industriunderhåll. Avdelningen tar ett helhetsansvar för IT-produktionen mot en av Scanias kärnprocesser med samma namn, Order to Delivery (O2D) bland annat genom att ha lokal representation vid de största produktionsenheterna ute i världen.

Helhetsansvaret och utmanande projekt har skapat behov av en bredare sammanhållning av testaktiviteter inom avdelningen. Där utmaningar som koordinerade tester, skapande av testdata för prestandatester, sammanhållning av releaseaktiviteter och flödestester från säljstödsystem till produktion i testmiljö.

Vi söker därför en erfaren testledare/projektledare som har erfarenhet av testning av stora komplexa system bestående av många integrerade system och som är trygg i att kommunicera med många organisationer och team.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en organisation som har ansvar för stora delar av flödet och som förvaltar och utvecklar många av de system som ingår. Till din hjälp finns lösningsarkitekter, kravanalytiker, utvecklare, testare, projektledare, förvaltningsledare etc och tillsammans ansvarar ni för att verifiera befintlig och ny funktionalitet. Några specifika uppgifter som du ansvarar för är att:
 • Driva strategiska frågor kring utveckling av flödestester inom O2D
 • Koordinera testaktiviteter mellan många olika förvaltningar och projekt
 • Hålla tät dialog med verksamheter och användare av stödsystemen
 • Koordinera versionshantering av testmiljöerna i flödet
 • Koordinera och synkronisera laddningar och användandet av testdata
 • Företräda O2D inom förbättringsverksamhet av testning och liknande forum på Scania IT
 • Bidra till att förbättra och standardisera testprocessen inom förvaltningarna

Din profil
Som testledare för orderflödet inom O2D behöver du ha:
 • Erfarenhet av testkoordinering och testledning inom IT
 • Erfarenhet och referenser från verifiering av komplexa flöden
 • Goda kunskaper i ITIL
 • Ledarerfarenhet och god kommunikationsvana samt erfarenhet av att driva projekt
 • Vana att arbeta enligt Agila metodiker

Meriterande är även:
 • Erfarenhet av Supply Chain och orderflöden från industriproduktion
 • ISTQB eller motsvarande certifiering

Vi förväntar oss att du har en akademisk examen, kompletterat med minst 5 års erfarenhet som testledare. Du har en god förståelse för systemutvecklingsprocessen och dess livscykel. Vidare har du en naturligt god förmåga till både samarbete och kommunikation, som testledare är du en viktig lagspelare med ett nära samarbete med förvaltningsgrupper och linjeorganisationen inom Scania IT. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.  Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.


Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Christer Borg (Gruppchef), 08-553 700 72 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter), 08-553 715 16.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden med viss reservation för semesterperioden v. 29-32.


 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20161754 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
 

Liknande jobb

Liknande jobb