Informationssäkerhetsspecialist

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 18 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en kvalificerad informationssäkerhetsspecialist som ska förstärka informationssäkerhetsfunktionen vid Säkerhetsenheten i Norrköping.

Säkerhetsenheten ansvarar för informations- och säkerhetsfrågor vid Migrationsverket. Vid enheten arbetar specialister inom säkerhetsskydd, personsäkerhet, krisberedskap, fysisk säkerhet och allmänna säkerhetsfrågor. Säkerhetsenheten befinner sig i en expansiv utvecklingsfas och vi söker nu dig som vill bidra till att ytterligare utveckla och expandera arbetet med informationssäkerhet.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet till personlig utveckling för dig med specialistkunskap inom informationssäkerhet. Du kommer att arbeta i en miljö med internationella kopplingar, många externa kontakter, komplexa hotbilder, IT-miljöer och tekniska system med höga krav och projekt som har stor påverkan på Migrationsverkets verksamhet.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i informationssäkerhetsfunktionen och din uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare bidra till att på ett strukturerat sätt säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla myndighetens arbete med informationssäkerhet. I arbetet ingår ett omfattande internt samarbete såväl som extern samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Vidare kommer du att:

 • verka för ökad kunskap och ett ökat informationssäkerhetsmedvetande inom myndigheten
 • delta i vidareutveckling av styrdokument inom området
 • utveckla och tillämpa rutiner för uppföljning och kontroll av informationssäkerheten
 • bidra till att utveckla metoder för att identifiera skyddsvärden och göra riskanalyser
 • arbeta med generella samt specifika riskanalyser inom informationssäkerhetsområdet
 • handlägga informationssäkerhetsincidenter
 • bidra med omvärldsbevakning inom området
 • samt bidra med dina specialistkunskaper som deltagare i projekt som bedrivs inom och utanför myndigheten

 

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom datateknik, juridik, riskhantering eller annan utbildning i kombination med minst fem års erfarenhet från kvalificerat arbete inom informationssäkerhetsområdet i större organisationer
 • Du har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och riskhantering
 • Du har erfarenhet om utveckling och framtagande av styrdokument och uppföljning av verksamheter, t.ex. inom ramen för ledningssystem
 • Du har erfarenhet av informationssäkerhetsstandarder exempelvis ISO27000, lagkrav - exempelvis inom dataskydd, compliancefrågor samt utformning av avtal på informationssäkerhetsområdet
 • Du är en mycket god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. B-körkort och svenskt medborgarskap är också ett krav för tjänsten


Meriterande

 • Om du är certifierad inom informationssäkerhetsområdet exempelvis CISSP, CISM, CIAO eller motsvarande

Vidare är det meriterande med kunskaper på säkerhetsskyddsområdet och utbildning inom signalskydd.


Personliga kompetenser

Du har mycket hög social kompetens, är initiativrik och kan arbeta både självständigt och i grupp. Som person har du stark integritet och mycket god samarbetsförmåga. Vidare ska du ha god förmåga att genomföra utbildningar och presentationer. Vid rekryteringen kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper, personlig motivation samt intresse för informationssäkerhet.


Upplysningar

Tillsvidare, med sex månader provanställning
Kontorstider, möjlighet till förtroendearbetstid
Placering: Norrköping
Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning

Övrigt: Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Detta innebär bland annat att du har svenskt medborgarskap och att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig


Vill du veta mer

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du mejla till rekrytering@migrationsverket.se


Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast söndag den 13 augusti 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.


Kontaktpersoner

Fredrik Hasselrot
Informationssäkerhetschef
010 485 39 31
fredrik.hasselrot@migrationsverket.se

Länk till den här sidan

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=3426&rmlang=SE

Liknande jobb

Liknande jobb