Polismyndigheten

Teknikspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 juli 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Ref:
C14549/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Vi söker fler engagerade lagspelare inom Utvecklingsstöd på Polisen IT!

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU. 

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.


Arbetsuppgifter

 Det här är en tjänst som junior teknikspecialist i gruppen Utvecklingsstöd. Vår grupp ansvarar för det interna stödet till utvecklingsteamen på Polisen, vilket innefattar utvecklingsmiljöer, verktyg och metodik. Vårt uppdrag är att stödja och driva utvecklingen av agila arbetssätt. Ett stort fokus nu är CI/CD pipelines och DevOps, testautomatisering samt Jira och Confluence. Gruppen är under uppbyggnad - vi söker fler engagerade lagspelare och uppmuntrar även juniora talanger med utvecklingspotential att söka.

Gruppen ansvarar för alla våra utvecklingsverktyg, så som bland annat Jenkins, Git, Bitbucket, Maven, Nexus, SonarQube, Jira och Confluence. Som Teknikspecialist inom Utvecklingsstöd stöttar man utvecklingsteamen med hur produkterna kan/ska användas. Man coachar utvecklingsteamen och tar tillsammans med dem fram optimala lösningar per team. Man ansvarar också för omvärldsbevakning (vilka nya heta verktyg är aktuella att ta in i pipeline?) samt livscykelhantering av våra befintliga verktyg. Du jobbar mycket nära dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera det interna stödet till Polisens utvecklingsteam. Utöver teknikspecialister består gruppen Utvecklingsstöd av agila coacher som arbetar med metodstöd. Det är från oss som utvecklingsteamen ska få hjälp att automatisera alla steg från kod till nytta för Polisen. 


Om dig

Då gruppen är under uppbyggnad söker vi olika profiler för att uppnå ett balanserat team vad gäller kompetensområden, erfarenhetsnivå och personligheter. Kanske kommer du från utvecklarhållet och vill nu använda dina erfarenheter av testdriven uteveckling för att hjälpa andra? Kanske har du gjort ett par år som konsult och vill nu ta steget till en fast tjänst? Eller har du jobbat som systemadministratör och brinner för ett agilt arbetssätt?

Vi söker dig som vill utveckla en T-formad kompetensprofil där du har ett djup inom ett visst teknikområde men gärna breddar dig mot nya områden. Du förväntas vara proaktiv och värna om din och dina kollegors kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är:

  • Civilingenjör inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande examen.
  • Bekant med begrepp som CI/CD pipelines, testdriven utveckling och agila arbetssätt.


Meriterande:

Vi söker olika profiler för att uppnå ett balanserat team, vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är även meriterande om du har erfarenhet av något av följande:

  • Jenkins, Git, Bitbucket, Nexus, Maven eller Liquibase.
  • Jira och Confluence.
  • Openshift Redhat
  • Systemutveckling, gärna testdriven utveckling.
  • Prestandatest.


Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är utåtriktad, analytisk, drivande och självgående. Du ska ha förmåga att bygga relationer, vara pedagogisk samt ha god förmåga att leda, stödja och motivera andra i din omgivning. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös framtoning.


Kontaktpersoner

Liv Larsen Gruppchef liv.larsen@polisen.se


Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

 Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. 

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag är 15 augusti 2017.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Liv Larsen, e-mail: liv.larsen@polisen.se. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

 

Liknande jobb

Liknande jobb