Polismyndigheten

It-jurist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 juli 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Ref:
C14559/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

It-avdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. It-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU. 

Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers it-system och därtill hörande it-infrastruktur samt för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd. 

Till gruppen it-juridik, som organisatoriskt tillhör sektionen för it-inköp vid avdelningens kansli, söker vi nu en it-jurist med särskild kompetens inom it-avtal. Sektionen för it-inköp är en central it-inköpsfunktion som ansvarar för alla it-upphandlingar och avrop från ramavtal. It-juridik ger stöd till it-inköpsfunktionen samt till övriga enheter inom it-avdelningen. Gruppen besitter kompetens både avseende upphandlingslagstiftning samt polisdatalagen, personuppgiftslagen och liknande rättsområden.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ge löpande juridiskt stöd till övriga handläggare inom it-inköp samt i övrigt till it- avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara avtalsrättsliga frågor inom it. Du kommer att få arbeta nära verksamheten och ha dagliga kontakter såväl internt inom avdelningen samt inom hela Polismyndigheten. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du att hantera frågor om offentlighet och sekretess samt allmän förvaltningsrätt. 

Vid behov kommer du att genomföra interna utbildningar i olika juridiska frågor. Du förväntas också bidra i arbetet med it-inköpsorganisationens utvecklingsarbete. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Upprätta och tolka it-avtal
 • Göra rättsutredningar


Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Juristexamen 
 • Några års arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med it-rätt och it-avtal
 • God stilistisk förmåga 
 • Mycket god kunskap i engelska språket, både muntligt och skriftligt 


Meriterande:

 • Det är meriterande om du 
 • Har fullgjort notarietjänstgöring 
 • Har erfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist 
 • Har erfarenhet av immaterialrätt
 • Har erfarenhet av integritetsskyddsfrågorPersonliga egenskaper:

Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt till verksamheten. Du förväntas kunna föredra för högsta ledningen inom it-avdelningen. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt samt att du är flexibel. Du ska vara en god skribent samt ha en god förmåga att göra muntliga presentationer. Dessutom ska du gilla att arbeta teambaserat såväl som att kunna göra egna utredningar. Som rådgivande jurist på it-juridik ska du vara lösningsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med verksamheten för att gemensamt nå myndighetens utsatta it-mål.

Kontaktpersoner

Eva-Stina Nordell Tillförordnad gruppchef, It-juridik 0702152257


Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

MER OM ANSTÄLLNINGEN 
Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning genomförs före anställning. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

VI ERBJUDER 
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb