Polismyndigheten

Uppdragsledare

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 juli 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Ref:
C14563/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Polisens it-avdelning arbetar med stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare. It-avdelningen har över 700 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.
Utvecklingen består till stora delar av egenutveckling, men där kommersiella lösningar finns ska dessa användas och integreras till ett enhetligt it-stöd. Med fokus på ständiga förbättringar, moderna tekniker och metoder arbetar vi på att öka vår leveransförmåga och förbättra it-stödens verksamhetsnytta


Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Vi söker nu en uppdragsledare till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF).


Arbetsuppgifter

Som uppdragsledare hos oss på får du vara med i framtagning av nya och förbättrade systemstöd till polisverksamheten med fokus på Underrättelsetjänsten. Vi söker dig som vill vara spindeln i nätet och driva våra uppdrag i mål. Vi står inför ett spännande arbete med att ta fram ett nytt modernt sammanhängande it-stöd med fokus att ge bästa verksamhetsnytta. För att lyckas med detta bedrivs arbetet i nära samarbete med våra verksamhetsrepresentanter. 
Dina uppgifter kan kommat att omfatta allt från att medverka i hur uppdragen bör sättas upp och planeras, leda det agila utvecklingsteamet, till att slutleveransen finns att användas i verksamheten. Uppdragen handlar både om egenutveckling och inköpta produkter.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom IT eller annan relevant högskoleutbildning.
 • Minst 2 års erfarenhet av att leda systemutvecklingsuppdrag i komplexa miljöer.
 • Erfarenhet av agilt arbete i samverkan med andra team
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.


Meriterande:

 • Workshopledning
 • Arbete som scrum master
 • Arbete som kravanalytiker
 • Arbete med test och testledning
 • Erfarenhet av systemförvaltning och livscykelhantering
 • Erfarenhet av upphandlingar
 • Erfarenhet av LoU


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en engagerad ledare med god förmåga att strukturera och leda komplexa uppdrag. Du är villig att ta stort ansvar och har ett öppet förhållningssätt samtidigt som du känner dig komfortabel med att tydligt prioritera arbetsuppgifter om så krävs.
Som person du är positiv och utåtriktad och har en personlig drivkraft att skapa effektiva team. 

Du är en person med en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt och är lyhörd och kan anpassa din kommunikation efter den du pratar med. Du gillar att arbeta i team och har en god förmåga att samarbeta med andra kompetenser, exempelvis verksamhetsrepresentanter, utvecklare, testare och förändringsledare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner

Margona Åhman Gruppchef 010-56 41 465


Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.


Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. 
Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

 

Liknande jobb

Liknande jobb