FRA

Ledare inom ITIL till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Drottningholm,
Annonserat
den 27 juli 2017
Stängs
den 27 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Till kontoret Drift- och IT-infrastruktur söker nu FRA en driftledare med erfarenhet av att utveckla och arbeta inom ITIL- processer. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Våra driftledare ansvarar för att driftsprocesserna är effektiva och möter verksamhetens behov. Utmaningen är att hela tiden kvalitetsäkra samt säkerställa att processerna utvecklas och efterlevs på ett bra sätt. Arbetet sker tätt tillsammans med enhetschefer som i sin tur ansvarar för den operativa leveransen.

Tjänsten innebär ett praktiskt arbete i våra processer samt att driva de forum som stöttar leveransorganisationen. Som driftledare säkerställer du tillämpningen genom uppföljning och arbetar som stöd till enhetschefer i metodik och arbetssätt samt ansvarar för att definiera och fastställa processmål för att följa prestanda avseende effektivitet och ändamålsenlighet.

Driftledaren har även en viktig förändringsroll i att utbilda, koordinera och stötta i arbetet över enhetsgränserna med fokus att flytta tyngdpunkten från reaktivt till proaktiv samt verka för en effektiv och robust teknisk miljö.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda avrapporteringar i lägesrum
  • Facilitera workshops för process eller metodutveckling
  • Koordinera och hantera större incidenter tillsammans med enhetschefer och tekniker.
  • Skriva och ta fram incidentrapporter, uppföljning av statistik och redovisning av leveranser inom drift.
  • Kravställa driftöverlämningar av system/produkter/tjänster som stöd för mottagande enhetschefer.
  • Koordinera och hålla övergripande planering för drift och produktionssättningar
  • Ansvara för processdokumentation och struktur eller t.ex. ansvara för metodiken kring hur vi arbetar med grundorsaksanalyser.

Som driftledare kommer du att ha många interna kontakter och i rollen är det viktigt att bygga upp ett internt nätverk. För den här tjänsten gäller primärt arbete inom kontorstid, men arbete utanför normal kontorstid kan periodvis förekomma.

 

Du kan

Vi ser att du har en teknisk utbildning från universitet/högskola alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Har du dessutom kompletterat din erfarenhet med utbildningar inom IT-säkerhet och/eller ledarskap är det bra.

Rätt kandidat har sannolikt flera års erfarenhet från arbete i större driftorganisationer och har arbetat med utveckling, implementering och uppföljning av processer och rutiner, med stor fördel baserade på ITIL. Vidare ska du ha god teknisk förankring och vana av att självständigt arbeta med egna initiativ och uthålligt driva aktiviteter. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har

hög integritet, är självgående och med en god förmåga att samarbeta med andra. Du tar egna initiativ till nya aktiviteter och ser till att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt och driva processer vidare. Du behåller ett realistiskt perspektiv oavsett situation, fattar snabba beslut och visar på omdöme i avvägningar och prioriteringar. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att hålla uppe motivation och effektivitet i både med- och motgång.

Då tjänsten innefattar många kontakter både internt och externt bör du vara en tydlig kommunikatör, en serviceinriktad läggning samt bra förmåga att skapa och underhålla relationer.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som driftledare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och förvaltning av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Hanna Lindmark på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-08-27.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb