Junior systemutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juli 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Ref:
Af-2017/0036 8340
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är en myndighet i förändring vars uppdrag består i att effektivt sammanföra de som söker arbete med de som söker arbetskraft. Vi har ett starkt fokus på modernisering och digitalisering och våra IT-tjänster som används dagligen av 100 000-tals användare. De kommande åren flyttar vi oss närmare användarna och satsar på att bli Sveriges modernaste myndighet på IT-sidan. Är du en engagerad och innovativ person med hög motivation, som trivs med samarbete i team och dessutom efterfrågar en arbetsgivare som investerar i din personliga kompetensutveckling? Då kan Arbetsförmedlingens IT-avdelning vara rätt plats för dig

För att kunna sammanföra de som söker arbete med de som söker arbetskraft i våra digitala system arbetar vi med grundläggande tekniker och komponenter för en kompetensbaserad tvåvägs-matchning. Men vi arbetar också med mer banbrytande utveckling av datadrivna tjänster med hjälp av bla textanalys, maskininlärning, grafdatabaser, stream processing och semantisk sökning för att på ett mer intelligent kunna tolka data och göra skillnad för arbetsmarknaden.

Just nu arbetar vi bla med följande tekniker: Matchningsmotorn-ELISE, Deep Learning, Tensorflow, Neo4J/Cypher, Kafka/Kafka Streaming, Solr, Cassandra, Java, Python, Clojure, Word2Vec och Stanford NLP.

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning med datainriktning, t.ex. datavetenskaplig eller systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med inriktning IT eller datateknik. Vi ser gärna att du har blivit klar med din utbildning under det senaste året och har mycket god erfarenhet av programmering generellt och specifikt Java. Det är önskvärt att du också har haft ett stort fokus mot antingen Machine Learning, Data Science eller Computer Science.

Du brinner för programmering och vill gärna arbeta med AI och ny teknik för datadriven utveckling och datadrivna applikationer och du har en förmåga att tänker nytt och gillar enkla och innovativa lösningar. Hos oss kännetecknas arbetet av innovations kultur, få komma med idéer och att alla verkligen tar plats för att bidra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.


Personliga egenskaper

Du är mål- och resultatorienterad, drivande och initiativtagande i arbetet. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. I ditt arbete är du strukturerad, analytisk med god problemlösningsförmåga. Dessutom är du kommunikativ och behärskar svenska i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Anställningen är på heltid och tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2017/0036 8340 senast 28 augusti 2017. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vår externa webbplats (arbetsformedlingen.se/ledigajobb). När du ansöker ingår att besvara ett antal urvalsfrågor elektroniskt. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Kontaktpersoner
Klas Mikaelsson, sektionschef, 010-488 70 70
Elin Åkerström, rekryterare, 010-488 69 20

Liknande jobb

Liknande jobb