Vi söker tre Strategi- och Arkitekturansvariga till Karolinska IT!

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juli 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du leda och utveckla framtidens hälso- och sjukvård?

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka16 000 medarbetare. Vid sidan av universitetssjukhusets vårduppdrag, ser vi forskning och utbildning, samt kontinuerlig vidareutveckling av hälso- och sjukvård, som kärnverksamheter. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av vår verksamhet.
I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och bedriver tillsammans med Karolinska Institutet utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. 

Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården.
Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning, och skapa värde för våra patienter. Med början 2016 inför vi en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården och arbetar med flera professioner i team runt varje patientgrupp – se mer om vår nya organisation
här. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv.

Vi söker nu dig som vill vara med och leda Karolinska Universitetssjukhuset in i framtiden. Vill du veta mer om vad vi eftersöker hos dig som ledare – se vår film med sjukhusdirektör Melvin Samsom här

IT och digitaliseringen av vården är viktiga komponenter i denna förändring och vi skapar därför en ny IT-organisation med utökat ansvar för IT inom Karolinska, samt stärker vårt samarbete med andra organisationer inom Stockholms Läns Landsting (SLL), nationellt i Sverige och med internationella partners.

Vi investerar kraftfullt i modern teknologi för att under de närmaste åren skapa nya och ännu bättre förutsättningar för medarbetare och patienter. Med nya system ökar vi patientens och närståendes engagemang i vården genom enkla, lättåtkomliga digitala tjänster som stödjer informationsutbyte på ett sömlöst sätt genom hela patientresan. Vård och forskning kommer arbeta mycket tätare tillsammans för att med nytt IT-stöd snabbt kunna omsätta nya forskningsrön till process- och beslutsstöd för våra medarbetare och därmed skapa ökat värde för våra patienter. 

IT spelar också en viktig roll i att ta hand om all data som skapas inom olika delar av vården och genom avancerade analysfunktioner omsätta denna till operativa beslut och prediktiva riskbedömningar, vilket ytterligare stärker kvaliteten i vården och välbefinnandet för våra invånare. 

 

Vi söker till följande områden:

Strategi- och Arkitekturansvarig till Infrastruktur Ref-nr: 146199

Strategi- och Arkitekturansvarig till Analys & Beslutsstöd Ref-nr: 146198

Strategi- och Arkitekturansvarig till Integration Ref-nr: 146197

Vi erbjuder er en unik möjlighet att i en ledande roll vara delaktig i, och ha väsentlig påverkan på, hur vi utvecklar Karolinska IT, och IT-stödet till Karolinska och vården inom SLL!


Ansök och läs mer om de olika tjänsterna här:

http://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?SearchText=&Category=18742&subCategories=18758%2C18760


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och erfarenhet av strategisk utveckling och arkitekturdesign inom något av områdena Infrastruktur, Analys- och Beslutsstöd eller Integration, i en modern och välfungerande IT-organisation eller annan motsvarande, relevant erfarenhet. Att ha arbetat med detta inom vård är meriterande. 

Infrastruktur - Du är metodiskt driven, har god verksamhetsförståelse och mycket goda kunskaper inom olika teknologier och plattformar inom infrastrukturområdet.

Analys och beslutsstöd - Du är metodiskt driven, har god verksamhetsförståelse och mycket goda kunskaper inom olika teknologier och plattformar inom området analys- och beslutsstöd.

Integration - Du är metodiskt driven, har god verksamhetsförståelse och mycket goda kunskaper inom olika integrationsteknologier och plattformar. Att ha arbetat med vårdspecifika standarder som IHE, FHiR, HL7, openEHR, etc. är meriterande.


Personliga egenskaper

Som person är du leveransorienterad, lösningsfokuserad och en prestigelös teamspelare.
Dokumenterad förmåga till samarbete och goda kommunikativa egenskaper är avgörande för rollen.


Information om tjänsten lämnas av:

IT-Direktör Anders Jönebratt
tel:072-599 12 00
epost: Anders Jönebratt


Fackliga företrädare:

SACO - Yrsa Bringensparr
070-450 77 06

Läkarföreningen - Yvonne Dellmark
tel:073-668 17 40

Vårdförbundet - Eva Håkansson
tel:073-699 88 97

Kommunal - Catharina Häggbom
tel:08-517 751 73

Vision - Marie Hammarström
tel:070-484 12 86


Övrig information
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att i en ledande roll vara delaktig i, och ha väsentlig påverkan på, hur vi utvecklar Karolinska IT, och IT-stödet till Karolinska och vården inom SLL!

Liknande jobb

Liknande jobb