Senior IT-säkerhetsspecialist

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 augusti 2017
Stängs
den 1 september 2017
Ref:
2017-11804
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som senior IT-säkerhetsspecialist kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö. Vid enheten arbetar idag bland annat IT-specialister med djup teknisk kompetens.

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla enhetens förmåga till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Utfört arbete dokumenteras och presenteras för intresserade kollegor.

Tjänsten kan även innebära operativt arbete med uppdrag som innebär att inhämta, bearbeta och analysera information från IT-baserade källor, samt sammanställa detta i rapporter.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. En stor del av arbetstiden kommer därför att upptas av utvecklingsarbete och framtagning av nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys. Tjänsten kräver även omvärldsbevakning inom området.


Erfarenhet och kompetens

Krav
För tjänsten krävs att du har:

 • Akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande, kunskap genom arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys
 • Erfarenhet av programmering
 • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska


Meriterande

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:

 • Reverse Engineering
 • Operativsystemnära programmering
 • Programmering i lågnivåspråk som Assembler
 • Flera operativsystem och arkitekturer
 • Mobila plattformar
 • Telekom

Egenskaper

Tjänsten kräver ett brinnande intresse för IT och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Du klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Säkerhetspolisen som arbetsplats

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok.


Om enheten

Enheten för teknisk inhämtning ingår i inhämtningsavdelningen. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från IT-baserade källor.

I det ingår att ta fram verktyg för inhämtning och analys av information från hemliga tvångsmedel. Verktygen är främst i form av mjukvara, men även hårdvara kan förekomma.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Preliminär anställningsstart är januari 2018


Friskvård och hälsa

Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.


Information                                  

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa rekryterande chef under veckorna 33-34, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler.


Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2017-11804. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast den 28 augusti 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb