Ingenjör som DevOps

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 augusti 2017
Stängs
den 1 september 2017
Ref:
2017-11658
Anställningsform
Säsong
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som är kreativ och trivs med helhetsansvar i Linuxbaserade system. Som DevOps kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling.

 

Vad gör en DevOps på Säkerhetspolisen?

I ditt dagliga arbete kommer du att ha helhetsansvar för integration, drift och underhåll av ett antal Linuxbaserade system. Du kommer även att arbeta med testning och systemutvärdering. Visst operativt arbete kan förekomma.

Uppdraget ställer stora krav på din förmåga att arbeta strukturerat med planering och genomförande av dina arbetsuppgifter. Att läsa andras och skriva egen dokumentation förekommer dagligen.

Då verktygen ska fungera på olika plattformar och i en föränderlig omvärld krävs en genomtänkt arbetsmetodik för att säkerställa att de alltid håller en hög kvalité.

Som DevOps kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling.


Din kompetens och dina egenskaper

Krav
För tjänsten krävs att du har:

 • Akademisk examen inom datateknik eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av administration av Linuxsystem
 • Erfarenhet av automatiserings- och konfigurationsramverk
 • Erfarenhet av utveckling i något scriptspråk
 • Erfarenhet av olika typer av databaser
 • Erfarenhet av virtualisering
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska


Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Mjukvaruutveckling
 • Analys av nätverkstrafik
 • Arbete med tester och mjukvarukvalité
 • Olika operativsystem och arkitekturer
 • Mobila plattformar
 • Telekom


Egenskaper
Tjänsten kräver ett brinnande intresse för IT och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Säkerhetspolisen som arbetsplats

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok.


Om enheten

Enheten för teknisk inhämtning ingår i inhämtningsavdelningen. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från IT-baserade källor.

I det ingår att ta fram verktyg för inhämtning och analys av information från hemliga tvångsmedel. Verktygen är främst i form av mjukvara, men även hårdvara kan förekomma.

Vid enheten arbetar idag bland annat IT-specialister med djup teknisk kompetens.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Preliminär anställningsstart är januari 2018


Friskvård och hälsa

Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.


Information                                  

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa rekryterande chef under veckorna 33-34, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler.


Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2017-11658. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen 
Box 12312 
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.