Brandväggs­tekniker till Svenska Kraftnät

Plats
Sundbyberg (Stad), Stockholm
Annonserat
den 2 augusti 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i Enterprisemiljö med ditt specialistområde - brandväggar? Vill du även jobba med säkerhetsfrågor inom en utvecklande och samhällsviktig verksamhet? Då vill vi på Svenska Kraftnät att du söker till oss!

Svenska kraftnät är inne i en expansiv period. Vi står inför en lång period av investeringar och organisationen växer. Hos oss får du arbeta med en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och är klassad som samhällsviktig. Vi har en unik bredd av IT-, data- och telekommunikationssystem. Det finns stora möjligheter till egen utveckling och utmanande arbetsuppgifter. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår Enterprisemiljö kontinuerligt.


Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en brandväggstekniker och tjänsten är placerad på vår IT-avdelning och enheten Datakommunikation. Du blir en del av ett kompetent och prestigelöst team av ca tio nätverkstekniker som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Svenska Kraftnäts landsomfattande nätverksmiljöer, LAN/WAN samt brandväggar. 

Arbetet bedrivs i nära samarbete med den operativa verksamheten och du kommer arbeta inom kommunikationsområdet. Du kommer i huvudsak att få jobba med daglig drift av brandväggar, lastbalanserare, DNS, DHCP och IPAM och schemalagd beredskap kan ingå i tjänsten. I övrigt ingår arbetsuppgifter som felsökning, utveckling samt deltagande i större och mindre projekt.


Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med Checkpoint brandväggar. Erfarenhet av lastbalanserare, DNS, DHCP och IPAM är meriterande. Du ska även ha kunskap inom IT-säkerhet. Det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. 


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytiskt lagd och har fokus på att arbeta systematiskt och effektivt. Du tar ansvar för en uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina aktiviteter vidare och levererar enligt plan. Du trivs med att arbeta i grupp och vi värdesätter att du har ett gott bemötande och förmåga att lösa problem på ett samarbetsinriktat sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder

Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Vi har som mål att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner som till exempel förskottsemester, friskvårdssatsningar och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och privatliv. Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till vajre persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är ett krav. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. 

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Tina Stödberg 010-475 82 92 eller HR-specialist Sofie Westerberg, tel 010-475 86 15. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist(SACO), tel 010-475 82 90 och Stefan Ekberg (ST), tel 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb