Business Intelligence Analytiker i Stockholm

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 augusti 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker Business Intelligence analytiker till avdelningen för Analys och prognos, verksamhetsområde Lednings- och beslutsstödsinformation vid huvudkontoret på Telefonplan i Stockholm.

Avdelningen för Analys och Prognos har som uppdrag att analysera, utvärdera och bidra med kunskap om socialförsäkringsförmånernas utveckling och effekter för individ och samhälle samt att föreslå förändringar. Avdelningen ska ta fram statistik om socialförsäkringens utfall, lednings- och beslutstödsinformation, utgifts- och ärendeprognoser samt göra analyser och utvärderingar. Kunskapen används både internt inom Försäkringskassan och av externa mottagare som regeringen, expertmyndigheter, forskare och media. Avdelningen består av ett 100-tal medarbetare med bred kompetens och erfarenhet. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra delar av Försäkringskassan och ofta i samverkan med forskare och andra experter.

Avdelningen är uppdelad i fem verksamhetsområden, varav Lednings- och beslutsstödsinformation (LBI) är ett. Verksamhetsområdets 20 analytiker och verksamhetsutvecklare arbetar med att ta fram data och analyser för att följa upp, styra och utveckla Försäkringskassans verksamhet. Vi ställer krav både på innehållet i myndighetens datalager och på Business Intelligence plattformen. Vi arbetar i nära samarbete med IT-avdelningen och Försäkringskassans kärnverksamhet. Vi söker nu två Business Intelligence (BI) analytiker då vi utökat vårt uppdrag. 


Ansvar och uppgifter

Som BI analytiker tar du fram data ur Försäkringskassans datalager, samkör data från olika databaser och bearbetar och analyserar data. Du ansvarar också för att fånga och bevaka myndighetens behov av lednings- och beslutsstödsinformation samt att tillsammans med vår IT-avdelning omsätta dessa till olika statistikprodukter. Du bidrar aktivt till att stödja myndighetens verksamhetsstrategi och styrning genom framtagande av analyser, statistikrapporter, statistiska mått och mätarkitektur. 

Vi söker dig som:

  • har systemvetar-, statistik- eller civilingenjörsexamen från högskola/universitet eller kvalifikationer som bedöms likvärdiga
  • har erfarenhet av arbete med datalager
  • har erfarenhet av SQL- eller SAS programmering
  • har erfarenhet av att arbeta i IT-projekt
  • har grundläggande kunskaper om statistik
  • har god analysförmåga och kan förstå och analysera komplexa teman och problem snabbt
  • kunna uttrycka dig tydligt och pedagogiskt på svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du även:

  • har erfarenhet av OBIEE eller andra verktyg för presentation av data
  • har kännedom om Big Data och/eller Hadoop-lösningar
  • har kunskap i urvalsmetodik och statistiska metoder

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Vi söker två medarbetare på heltid för tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Försäkringskassan utför viss ekonomisk kontroll. Tester kan komma att användas. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Meri Fischerström, tfn 010-116 79 83. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Ellinor Dervinger, tfn 010-114 24 01 (v.31), Linnéa Haglund 010-118 32 79 (fr.o.m. v32). Fackliga kontaktpersoner är för Fackförbundet ST: Helén Nilsson tfn 010-116 92 34, SACO: Gunnel Andersson tfn 010-114 54 39, Seko: Irre del Barba tfn 010-115 30 87.

Ansökan 
Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. 

Liknande jobb

Liknande jobb