Teknisk testare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 28 september 2017
Ref:
Af-2017/0036 8350
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är en myndighet i förändring vars uppdrag består i att effektivt sammanföra de som söker arbete med de som söker arbetskraft. Vi har ett starkt fokus på modernisering och digitalisering och våra IT-tjänster som används dagligen av 100 000-tals användare. De kommande åren flyttar vi oss närmare användarna och satsar på att bli Sveriges modernaste myndighet på IT-sidan.

För att kunna sammanföra de som söker arbete med de som söker arbetskraft i våra digitala system arbetar vi med grundläggande tekniker och komponenter för en kompetensbaserad tvåvägs-matchning. Men vi arbetar också med mer banbrytande utveckling av datadrivna tjänster med hjälp av bla textanalys, maskininlärning, grafdatabaser, stream processing och semantisk sökning för att på ett mer intelligent kunna tolka data och göra skillnad för arbetsmarknaden.

Är du en engagerad och innovativ person med hög motivation, som trivs med samarbete i team och dessutom efterfrågar en arbetsgivare som investerar i din personliga kompetensutveckling? Då kan Arbetsförmedlingens IT-avdelning vara rätt plats för dig.


Arbetsbeskrivning

Som teknisk testare kommer du att ta ett stort eget ansvar för att planera, leda och utföra testaktiviteter samt dokumentera resultat inom ett eller flera områden. I arbetet ingår också att kontinuerligt förbättra arbetssätt, strategier, processer, metoder och verktyg samt sprida kompetens inom organisationen. Inom området ska du kunna driva arbetet mot uppställda mål, och du behöver ofta ha ett nära samarbete med övriga inom utveckling och test samt även plattformar och infrastruktur.


Kvalifikationer

Vi söker dig som gärna röra sig i gränslandet mellan utveckling och test. Du har en bakgrund inom systemutveckling och programmering men har under senare år gått över mer och mer till test och teknisk test, så som testautomatisering.

Du har:

  • minst 3 års högskoleutbildning med datainriktning t.ex. datavetenskaplig eller systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med inriktning datateknik eller IT; alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • minst 3 års yrkeserfarenhet av systemutveckling, varav minst 1 år med programmering i moderna språk, verktyg och miljöer
  • minst 2 års erfarenhet av att arbeta inom testdisciplinen, tex arbete med enhetstester, integrationstester, systemtester och/eller tekniska tester
  • minst 1 års egen erfarenhet av att implementera automatiserade tester
  • praktisk erfarenhet av verktyg för testautomatisering och funktionell API-testning, så som SoapUI, Selenium, och Cucumber.
  • erfarenhet av agila systemutvecklingsmetoder

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av utvecklingsverktyg och -tekniker som: Git, Jira, ReQtest, Jenkins, Maven, SQL, Java, Scriptprogrammering, Groovy och Python
  • erfarenhet av utvecklings- och applikationsmiljöer som: JBoss/WildFly, Linux, Windows, Oracle, MSSQL och Docker
  • certifieringar inom eller relaterat till området, exempelvis ISTQB
  • erfarenhet av att arbeta inom myndighet eller offentlig verksamhet

Det är också positivt om du tidigare har arbetat med DevOps/Continuous Integration och med testmiljöer, testdatahantering samt prestanda- eller säkerhetstest. Har du dessutom erfarenhet av tekniker som maskininlärning, grafdatabaser, process streaming och semantisk sökning är det också mycket positivt.


Personliga egenskaper

Du är mål- och resultatorienterad, drivande och initiativtagande i arbetet. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. I ditt arbete är du strukturerad, analytisk med god problemlösningsförmåga. Dessutom är du kommunikativ och behärskar svenska i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.


Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2017/0036 8350 senast 28 augusti 2017. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vår externa webbplats (arbetsformedlingen.se/ledigajobb). När du ansöker ingår att besvara ett antal urvalsfrågor elektroniskt. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Kontaktpersoner

Klas Mikaelsson, sektionschef, 010-488 70 70
Elin Åkerström, rekryterare, 010- 488 69 20

Liknande jobb

Liknande jobb