Förvaltningsledare It

Rekryterare
Svenska kyrkan
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Ref:
17/54 GEF
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kyrkokansliet i Uppsala, avdelningen för gemensamma funktioner

IT-sektionen utvecklar Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Systemförvaltning och IT-drift är en central del av sektionens verksamhet. För att möta framtidens krav sker nyutveckling parallellt med ett samordnat arbetssätt. Hela IT-området står inför stora utmaningar.

Enheten för IT-förvaltning vid kyrkokansliet förvaltar IT-system som nyttjas inom hela Svenska kyrkans organisation. Vi har en blandad leverans där de flesta av våra IT-komponenter förvaltas och utvecklas av externa leverantörer.

Vi söker nu en förvaltningsledare IT som kan leda förvaltningen avseende våra ekonomi- och personalsystem. I förvaltningen tillämpar vi förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 med vissa anpassningar.


Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med förvaltningsledare från ekonomi- och personalverksamheten planera och leda förvaltningen av de IT-komponenter (system) som används inom ekonomi-, personal- och ledningsprocesser. Du prioriterar och beställer insatser i ett 30-tal system som används av mer än 10 000 användare. Eftersom mycket av förvaltningsarbetet utförs av externa leverantörer så ingår det att följa upp och rapportera avtalsefterlevnad och leverantörernas prestationer. Du kommer också att leda eller delta i ett antal projekt med ny- och vidareutveckling av IT-komponenter som används i Svenska kyrkan.


Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen inom IT, ekonomi eller personaladministration. Du har flerårig erfarenhet av förvaltning av IT-system i större organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom ekonomi- eller personalprocesser. Det är bra om du har erfarenhet av att beställa eller utföra IT-konsulttjänster. För tjänsten krävs god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt.

Meriterande är utbildning i förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 och/eller projektledarutbildning.

Du har lätt att göra din tekniska kompetens nyttig i samarbete med den som kan mer om verksamheten än om tekniken. Du är van att fatta egna beslut och själv prioritera inom ditt ansvarsområde. Som person är du lösningsorienterad, smidig och delar gärna med dig av din kompetens. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef David Axelson-Fisk. Tel nr. 018-16 95 00.

Fackliga företrädare är Thomas Ekelund (VISION), Fredrik Nilsson Björner (Jusek) och Anders Hedman (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast den 20 augusti 2017. Märk handlingarna med ref.nr 17/54 GEF.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. 
Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. K
yrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

Liknande jobb

Liknande jobb