Utvecklingsledare IT, Regionbibliotek Norrbotten

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 8 augusti 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Ref:
193943
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Regionbibliotek Norrbotten ingår i enheten Kultur och utbildning inom Avdelningen för regional utveckling. Vårt uppdrag är att arbeta med biblioteksutveckling i samarbete med folkbiblioteken för bra bibliotekstjänster för norrbottningarna. Det innebär strategisk planering och ledning, samordning av regionala arbetsgrupper, projekt och utvecklingsarbeten. Regionen och kommunerna har bildat organisationen Biblioteken i Norrbotten med länsgemensamt biblioteksdatasystem, katalog och ett lånekort för alla folkbibliotek. Webbplatserna Bibblo.se och Polarbibblo.se drivs av Regionen och kommunerna. Läs- och litteraturfrämjande arbete, digital biblioteksutveckling och insatser för de nationella minoritetsspråken och urfolkets språk är ytterligare arbetsområden.

Alla människor ska erbjudas litteratur, medier och tekniska hjälpmedel utifrån deras olika behov och förutsättningar. Biblioteken ska verka för att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet i kulturlivet. Digitaliseringen och medieutvecklingen är därmed viktiga och ständigt aktuella områden för biblioteksverksamheterna där ett utvecklingsarbete krävs på lokal, regional och nationell nivå.


Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare med inriktning IT identifierar du befintlig och framtida behov av tekniska lösningar som kan omsättas och tillämpas inom biblioteksverksamhet. Du planerar och samordnar utvecklingsarbetet med digitala bibliotekstjänster, vilket även omfattar kompetensutveckling för bibliotekspersonal i länet. Dialog förs med verksamheten och med biblioteken i länet om behov och prioriteringar. Du ska även stödja utvecklingen av bibliotekens webbplats Bibblo.se samt särskilt stödja Regionbibliotekets redaktioner för Polarbibblo.se och Norrbottensförfattare.se

En utgångspunkt för arbetet är samverkan med regionala, kommunala och nationella aktörer vilket innebär kontakter med och deltagande i nätverk och arbetsgrupper. Eget ansvar för ledning och samordning av arbetsgrupper ingår även i arbetet, liksom internet och externt kommunikationsarbete.


Din bakgrund

Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta strategiskt för utveckling. Du har gedigna kunskaper om IT och har erfarenhet av att bedriva verksamhetsutveckling och samordna reella införanden för IT-utveckling. Kunskap och förståelse om webbaserad teknik och dess användbarhet och tillgänglighet, kopplingen människa - teknik, är ett av dina intresseområden. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har god förmåga att stödja och inspirera din omgivning och har god kommunikations- och presentationsförmåga. Du är van att arbeta självständigt, men drivs samtidigt av lusten och intresset av att samarbeta med andra för att skapa utveckling.

Du har relevant högskoleutbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete med verksamhetsutveckling och av att samordna och leda utvecklingsarbete för IT-lösningar. 


Anställningsfakta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med nuvarande placering i Luleå. Tjänsteresor förekommer, inom Norrbotten och i Sverige. Tillträde 1 oktober 2017 eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse.  


Vill du veta mer?

Kontakta

Birgitta Markusson, chef för Regionbiblioteket, tfn: 070-575 69 54 birgitta.markusson@Norrbotten.se

Alla erbjudan om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Fackliga företrädare

Maria Sjöberg, SACO, tfn: 070-616 08 31, maria.s.sjoberg@Norrbotten.se

Eva Lidström, Vision, tfn: 0920-28 40 96, eva.lidstrom@Norrbotten.se


Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa. 

Liknande jobb

Liknande jobb