FRA

Systemadministratörer med inriktning Linux

Rekryterare
FRA
Plats
Drottningholm, Ekerö
Annonserat
den 16 augusti 2017
Stängs
den 10 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu drivna problemlösare för att arbeta med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som systemadministratör arbetar du med alla typer av drift- och underhållsärenden med inriktning på Linux som operativsystem. I dina uppgifter ingår daglig support, felsökning, scripting, installation, uppgradering samt konfigurering av både HW och OS. Arbetet är självständigt, men till din hjälp finns engagerade kollegor att bolla en stor del av problemen med, och IT-säkerhet är en viktig komponent i allt du gör. Enheten du tillhör strävar efter att förbättra våra arbetsmetoder och där så är möjligt effektivisera vårt arbete genom standardisering och automatisering. Hos oss får du möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper.


Du kan

Du får gärna ha utbildning med IT-inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Det viktigaste för oss är dock att du har ett stort intresse för Linux. Vi ser gärna att du aktivt följer den tekniska utvecklingen inom området och har genom egna initiativ testat dig fram på ett sätt som gör att du kan visa på goda kunskaper om Linux, i kombination med att du är ivrig att lära dig ännu mer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som systemadministratör och har arbetat inom en driftorganisation med flertalet system.


Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är genuint intresserad av Linux. För att lyckas i rollen ser vi att du är lugn och stabil, i stressituationer behåller du ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills resultat är uppnådda. Vi ser att du är en person som självständigt tar initiativ till aktiviteter för att nå uppsatta mål och du kan med dina kunskaper, din analytiska förmåga och kreativitet hitta nya sätt att hantera olika problem på. Då arbetet innebär många kontakter internt, krävs även att du har god samarbetsförmåga. 


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemadministratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, cirka tio minuter med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav, och innan du anställs vid FRA kommer registerkontroll att göras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Salje på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Liknande jobb

Liknande jobb