Informationssäkerhetssamordnare Göliska IT

Rekryterare
Göliska IT
Plats
Lidköping (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 9 augusti 2017
Stängs
den 8 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om Göliska-samarbetet
Göliska IT startade sin verksamhet 2005 med att leverera IT-drift och support åt tre
kommuner. Vi är idag fem kommuner som samarbetar kring IT; Lidköping, Skara, Götene, Essunga
och Grästorp. Under 2018 tillkommer Vara kommun. Göliska IT är intäktsfinansierat och säljer IT-tjänster till ägarkommunerna och dess bolag. Det finns etablerade samarbeten mellan kommunerna och dialogen förs inom samverkansgrupper på olika nivåer. Nu skall vi gemensamt stärka upp arbetet kring informationssäkerhet och ambitionen är att samverka så långt som möjligt inom detta område.

Dina arbetsuppgifter
Som informationssäkerhetssamordnare kommer du att leda och samordna medlemskommunernas systematiska informationssäkerhetsarbete. Du arbetar nära tillsammans med kommunernas företrädare för att organisera arbetet och utveckla gemensamma riktlinjer och metodstöd. Att verka för ökad kunskap inom området genom stöd, rådgivning, och utbildning är centralt för arbetet. I uppgifterna ingår även att vidareutveckla rutiner för och genomföra riskanalyser, klassningar, kontroller och rapportering. Att omvärldsbevaka, hålla sig informerad och kommunicera frågor inom området ingår också.

EU:s nya Dataskyddsförordningen träder ikraft under 2018 och föreskriver att offentliga myndigheter ska tillsätta ett Dataskyddsombud. Vår avsikt är därför att du ska inneha rollen som kommunernas Dataskyddsombud.

Anställningen startar med ett gemensamt projekt för att etablera ett levande informationssäkerhetsarbete och en förankrad säkerhetskultur inom våra samarbetskommuner. Inom projektet ingår också att tillsammans med kommunrepresentanter etablera följsamhet gentemot den nya dataskyddsförordningen.

Din placering är på Göliska IT i Lidköping men du tillbringar mycket tid ute i kommunerna och resor till våra medlemskommuner är därför en del av vardagen.

Din kompetensprofil och personliga egenskaper

  • Du har en dokumenterad akademisk utbildning inom informationssäkerhet eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Du har erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete, ledningssystem (ISO/IEC standarderna 27001 och 27002) och verksamhetsutveckling
  • Du har god kunskap om riskanalyser och informationsklassning samt även kunskap om lagar som styr informationssäkerhetsarbetet i en kommun samt den kommande Dataskyddsförordningen
  • Du har en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och gärna även på engelska
  • Du är stabil och har hög personlig integritet
  • Kunskap om kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer samt juridisk kompetens är meriterande
  • Körkort för bil är ett krav

Arbetet som informationssäkerhetssamordnare kräver god planeringsförmåga och självständigt arbete, men också god förmåga att samverka med många olika kategorier av verksamheter och människor. Vi förutsätter därför att du är utåtriktad och prestigelös med en problemlösande och serviceinriktad attityd. Då arbetet innebär många kontakter är det viktigt att du har en väl utvecklad förmåga att bygga relationer och samarbeta och dessutom har det tålamod som samarbete ibland kräver. Stor vikt kommer att fästas vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder dig utmanande arbetsuppgifter i en modern och stor IT-organisation där samverkan prioriteras högt. Välkommen.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Kontaktpersoner

Anders Thörn, VD Göliska IT 0708-30 94 23

Maria Westh, kanslichef Lidköpings kommun 0737-32 52 82

Lars-Gunnar Rask, IT-chef Lidköpings kommun 0721-88 56 21

Facklig företrädare Michael Revling, Vision Göliska IT 0733-55 30 26