Teknisk kravanalytiker Cobol till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 augusti 2017
Stängs
den 2 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet. IT inom Länsförsäkringar AB ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Till gruppen IT leverans LIV söker vi nu en Teknisk kravanalytiker med inriktning mot stordator och Cobol. Trivs du med att jobba i gränslandet mellan it och verksamhet, är duktig på att formulera it-krav och har god affärsförståelse är detta tjänsten för dig!

 

Om jobbet

Hos Länsförsäkringar AB är applikationsutveckling och applikationsförvaltning outsourcad. IT inom Länsförsäkringar AB ansvarar för styrning av den outsourcade verksamheten samt den totala IT-leveransen. Förvaltningsverksamheten är uppdragsbaserad och målstyrd med hjälp av årliga förvaltningsplaner och jobbar enligt PM3.

I denna roll kommer du ha ansvar för vårt största livförsäkringssystem som är skrivet i Cobol och ligger på en stordatorplattform. Systemet hanterar traditionella försäkringar och är i mångt och mycket egenutvecklat efter Länsförsäkringar behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att, utifrån verksamhetens behov och önskemål om förändringar i systemet, dokumentera och strukturera IT-krav för den outsourcade IT-utvecklingen.

Som Teknisk kravanalytiker har du god kunskap om systemets integrationer och flöden. Du agerar stöd i processfrågor, genomförande av tester och kommer att jobba i nära samarbete med kollegor inom förvaltningsobjekten och med externa leverantörer. Du granskar leverantörernas lösningsförslag på applikationsnivå och kommer att bistå leverantörerna i system- och systemintegrationstester.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT och som har mycket god kunskap om förvaltningsarbete, processer och applikationer ur både ett verksamhets- och ett  IT-perspektiv.

Du har:

  • akademisk examen eller likvärdig utbildning, gärna inom IT.
  • goda kunskaper inom Cobol, DB2 och stordator.
  • erfaren som kravhanterarare och omvandla verksamhetskrav till IT-krav
  • erfarenhet av att arbeta med outsourcingpartners
  • erfarenhet av systemintegrationstest, systemdesign och lösningsförslag
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • livförsäkring och försäkringssystem
  • PM3

Som person är du strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga och har förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners.

Ansök

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, elin.hedberg@se.experis.com alt. 08-508 954 39. Sök tjänsten med CV och personligt brev via Experis hemsida www.experis.se. Urval sker löpande så sök så snart som möjligt!


Om oss

IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Liknande jobb

Liknande jobb