Förvaltningsledare - bidra till effektiv IT-styrning och systemutveckling

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 augusti 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT Applikation och Kompetens, IT Verksamhetsstöd, Förvaltningsavdelningen

Är du en erfaren ledare som kan driva it-utvecklingen mot högt uppsatta digitaliseringsmål och framgångsrikt föra dialog med verksamheten? Som förvaltningsledare arbetar du med övergripande it-utvecklingsfrågor och representerar it-enheten. Rollen ställer krav på helhetsförståelse och förmåga att översätta verksamhetens behov till tekniska krav. För dig som är drivande, strukturerad och kommunikativ väntar spännande utmaningar.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Som Förvaltningsledare arbetar du strukturerat och lösningsorienterat för digitalisering av både kärn- och stödprocesser. Du ingår i förvaltningsledningen tillsammans med verksamhetens representanter, deltar vid etablering av förvaltningsområden och utarbetar och följer upp planer på kort och lång sikt. Du har det övergripande ansvaret för dina förvaltningsområden och leder och samordnar leveranserna från it-enheten och externa leverantörer. Du ansvarar självständigt för att det finns en tydlig kravbild och avtal med externa leverantörer. Inom it-enheten deltar du i det ständiga arbetet med att utveckla modeller, metoder och ramverk för den egna utvecklingen men även för att kunna vara en professionell beställare. Du ansvarar för verksamhetsplanering och budget inom ditt eget förvaltningsområde.

Du kommer tillsammans med it-arkitekter att ta fram och leda arbetet med att följa ramverk för utvecklingsarbete samt bistå övriga systemförvaltare som teknisk kravställare gentemot våra leverantörer. Du kommer att delta i nätverk både inom och utom it-enheten och både leda och delta i olika uppdrag och projekt.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen och erfarenhet av att leda andra. I uppdraget ställs höga krav på din kommunikativa förmåga för att förankra och skapa samförstånd i olika frågor varför vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har arbetat i förvaltnings- och/eller utvecklingsledande roller tidigare. Kompetens inom .NET utveckling med inriktning mot SharePoint och SQL databas är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du utåtriktad, har lätt för att samarbeta och självständigt driva frågor. Du har hög integritet och arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt. Du har ett starkt driv och en god förmåga att förstå vad organisationen vill ha, se beroenden och samband i ett helhetsperspektiv och kan leda mot uppställda mål. För att lyckas i rollen krävs analytisk förmåga och förmåga att prioritera och bryta ner övergripande mål till konkreta handlingsplaner. Du har lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du är vidare lösningsorienterad och har förmåga att hantera både strategiska och operativa frågor.

Övrigt

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad? Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Hanna Cederlund som är gruppchef, på 08-405 59 20, eller Birgitta Krutrök som är sektionschef på 08-405 11 85. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Eva Mörnås på 08-405 32 70. Fackliga kontaktpersoner är Magnus Jonsson, Saco, Ewa Garcia eller Jan Wahlström, ST, och Erik Wilhelmsson, Seko, samtliga nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 augusti 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb