Nätverkstekniker

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre, Jämtland
Annonserat
den 18 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
Nätverkstekniker
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det är när många med samma intresse samlas det händer och du får det där lilla extra. Delar du vår passion?

Åre kommuns IT-organisation förändrar sitt uppdrag och arbetar mer med IT som ett stöd till verksamhetsutveckling. Kommunens serverdrift är sedan årsskiftet ut kontrakterad vilket innebär att fokus idag ligger på stabil IT-infrastruktur där nätverket är en mycket viktig del. 


Arbetsuppgifter

IT-enheten har det övergripande ansvaret för IT i Åre kommun. I vårt uppdrag ingår bland annat ansvar för drift och utveckling av kommunens gemensamma infrastruktur, samt användarsupport till kommunens medarbetare.

Som nätverkstekniker hos oss kommer du att vara delaktig i nätdesign, underhåll och felsökning. I arbetsuppgifterna ingår även att:
säkerställa och vidareutveckla arkitektur av LAN/WAN/WLAN i enlighet med tekniska krav och verksamheternas behov.
vara en avgörande och betydande resurs vid felanalys, felsökning, prioritering av trafik samt prestanda-analys av nätverksinfrastruktur.
vara intern resurs och bollplank i frågor som rör störningar, förändringar och förvaltning av Åre kommuns IT-infrastruktur

Krav på dig

Du har minst 4 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat nätverksarbete inom större organisationer och företag. Under dessa år har du förslagsvis jobbat med drift, installation, implementation, migrering, rådgivning och design av LAN/WAN/WLAN miljöer.

Du är van att arbeta med stora nätverksmiljöer med flera sajter och många användare. Du har djup förståelse och kunskap om routing och switching. För att lyckas väl i rollen är det viktigt att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med marknadsledande produkter ex: Cisco, HP, Juniper etc.
Du har en dokumenterad kompetensnivå motsvarande CCNP (https://learningnetwork.cisco.com/community/certifications/ccnp) och det är meriterande om du har den certifieringen.

Du har djup och dokumenterad kunskap om de grundläggande nätverksprotokollen.
Du har djup och dokumenterad kunskap om brandväggar och nätövervakningssystem.
Du har en förmåga att snabbt skaffa dig en överblick över verksamhetens behov, prioriteringar och möjliga lösningar.
Du är engagerad med stor ansvarskänsla och är inte rädd för att tänka i nya banor.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god kommunikations- och presentationsförmåga.

Allmän profil

För oss är din personlighet lika viktig som din bakgrund. Som person är du positiv, driven, engagerad och gillar kreativ problemlösning. Du är professionell i ditt arbete, har god samarbetsförmåga och social kompetens och kan därmed smidigt arbeta med både kollegor och kunder. Du är vidare flexibel och anpassningsbar och du sätter dig snabbt in i nya miljöer. För att snabbt komma igång behöver du vara fokuserad, lösning- och problemfokuserad, målinriktad och vilja ha roligt på jobbet.
Arbete i Åre kommun innebär närhet till aktivt friluftsliv under alla årstider. För information om hur det är att leva och bo i Åre, besök gärna nedanstående websidor.
http://are.se
https://aresweden.com/

Anställningen är 100 %, tillsvidare, tillträde snarast, individuell lön, krav på körkort.

För mer information kontakta:

Ingemar Ståhl, Utvecklingschef, 0647-163 30

Välkommen med din ansökan via www.hrsupporten.se/are.php

Referens: Nätverkstekniker

Sista ansökningsdag: 2017-09-17

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se
Du får ett automatsvar att Åre kommun mottagit din ansökan. Om du inte skulle få svar kan det bero på att automatsvaret fastnat i ditt spamfilter.
Dock under förutsättning att och ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen.

Liknande jobb

Liknande jobb