Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en MS-SQL Databasadministratör till IT-avdelningen med placering i Stockholm!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 augusti 2017
Stängs
den 12 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

 

Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsuppgifter

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår ett driftansvar för den centrala servermiljön inom Polismyndigheten, med fokus på databas och framförallt MS SQL databaser. Det ingår även ett ansvar för att vara delaktig i projekt och jobba mot förvaltningar för att se till att vi upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet. Arbetsuppgifterna innebär konfigurering, optimering, automatisering, drift, prestandahantering, installation, delaktighet i projekt, uppgradering, planering, felsökning samt dokumentation. Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknik-områden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Minst 3 års erfarenhet av drift av komplexa servermiljöer, med Microsoft-teknologier i fokus.
 • Minst 3 års erfarenhet av teknisk förvaltning avseende Microsoft SQL Server.
 • Behärskar wSQL.
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i både tal och skrift.

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Bred erfarenhet kring produkter i Microsoft System Center och Windows Server familjerna.
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med följande teknologier:
 • Erfarenhet av scriptsprogrammering (ex. Powershell/VB-script/bash)
 • Erfarenhet av Report Builder
 • Erfarenhet kring databasmigrering och migreringsarbeten av applikationer
 • Erfarenhet/kunskap inom Oracle, MySQL
 • MCSE MSSQL 2008 eller senare

Personliga egenskaper

Vi söker dig med god förmåga att prioritera då tempot stundvis är högt. Du måste ha en mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet. Dessutom besitter du förmågan att verka lugnande på en stressad omgivning.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att kontakta Niclas Åhlander tfn 010-563 89 37.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information:

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                

Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb