Senior mjukvaruutvecklare inom C++ till SAAB Surveillance

Rekryterare
SAAB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 augusti 2017
Stängs
den 2 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Du blir en del av
Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Sektionen Software Gripen består idag av 17 medarbetare. Du kommer att omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Vi har ett modernt arbetssätt och genom vår DevOpssatsning skall vi lyckas implementera Continuous Delivery, både kulturellt och infrastrukturmässigt.

Din framtida utmaning
Vi utvecklar nästa generations EW-system till stridsflygplan där Gripen är en stor och viktig kund. EW inom Saab är ett spännande område, med många möjligheter och ett område som växer vilket gör att vi behöver fler kompetenta kollegor. Just nu behöver vi stärka upp med en senior mjukvaruutvecklare till vårt team.

Vi utvecklar komplexa inbyggda system som kräver specifik kompetens i bl.a. hårdvarunära programmering, nätverk (ex. Ethernet) och operativsystem (främst Linux). Vårt ansvar sträcker sig upp på applikationsnivå där vi väver ihop distribuerade systemfunktioner i ett komplett mjukvarusystem.

Gripen är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till vår framgång och vårt bidrag till Saab ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och vår innovativa arbetskultur.

Den du är idag
Vi tror att du är nyfiken, noggrann, positiv - men viktigast av allt att du är en lagspelare. Kanske har du tidigare coachat mer juniora kollegor att växa till vassa mjukvaruutvecklare och vill fortsätta göra det.

För oss är det självklart att leverera komplexa mjukvarusystem med hög kvalitet och vi tror att du också arbetar med det idag. Du brinner för mjukvaruutveckling som disciplin med C++ som fokusområde, kan formulera visioner och bidra med strategiska vägval. Du kan principer som SOLID för att lyckas bygga moduler som är enkla att underhålla, enkla att utöka men framförallt enkla att använda i flera liknande system. Kanske har du specialiserat dig eller kommit i kontakt med något av följande områden: ethernet, linux, TCP/IP, device trees, kernel config (Yocto byggmiljö), POSIX Threads, GPIO, I2C, FMAN, PHY, SRIO.

Oavsett kommer du få chansen att göra det hos oss!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Ansök
I denna rekrytering samarbetar SAAB med Experis. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, elin.hedberg@se.experis.com alt. 08-508 954 39. Sök direkt, rekrytering sker löpande. Ansökan görs via SAABs hemsida, ANSÖK HÄR!

 

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet

Liknande jobb

Liknande jobb