Familjebostäder rekryterar Projektledare/Förvaltningsledare till IT

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholms län, Stockholm, Nacka
Annonserat
den 25 augusti 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder. Välkommen att bli en av oss!

 

Med ett växande fastighetsbestånd och ett utökat uppdrag om att bygga mycket mer de kommande åren, så är effektiva processer kring nybyggnation och fastighetsförvaltning av avgörande betydelse. Vi står idag inför en utmaning kopplat till vårt utökade uppdrag. Vi behöver vidareutveckla nyckeltal, ekonomisk styrning och de system (Hypergene EOS och Agresso M4) som stödjer dessa arbetsprocesser. Som Projektledare/Förvaltningsledare kommer du att vara en nyckelspelare i det arbetet!

Denna roll på IT enheten innebär att vara ansvarig beställare i projekt som IT-enheten genomför, samt att hålla kontinuerlig dialog med verksamhetens företrädare och externa leverantörer. Vi är ett samspelt team om 15 personer i olika roller, som arbetar enligt förvaltningsmodellen (pm3). I denna roll är du vartefter systemlösningar införs även ansvarig beställare för vidareutveckling och förvaltning av dessa. Du leder och samordnar arbetet vid framställning av projekt- och förvaltningsplaner och driver en kontinuerlig uppföljning. I rollen ingår att planera och hantera inköp, avtal och avrop med målsättningen att alla system ska stödja Familjebostäders verksamhetsutveckling och mål. Du har med andra ord en mycket viktig roll i företaget.

Ansvar och arbetsuppgifter

  • Ansvar för vidareutveckling av ingående system i förvaltningsobjektet så att de stödjer och bidrar till verksamhetsutveckling
  • Ansvar för integrationer mellan ingående system i förvaltningsobjekt
  • Budget- och verksamhetsansvar för förvaltningsobjekt och projekt med särskilt fokus på verksamhetsutveckling, målstyrning, uppföljning och rapportering.
  • Beställar- och leveransansvar för samtliga systemförändringar inom förvaltningsobjektet

Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm - hos oss gör du skillnad i människors liv.

Din bakgrund och dina personliga egenskaper

Vi ser att du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom IT-området, gärna på akademisk nivå eller har fått motsvarande kunskaper genom erfarenhet.
  • Tidigare erfarenhet av projektledning/förvaltningsledning av IT system
  • Mycket god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Intresse av att driva förändring och utveckling inom området IT och ekonomi.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta med produkterna Hypergene EOS och Agresso M4.

Förutom din formella kompetens, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha en god förmåga att självständigt leda förändringsprojekt. Helhetssyn, lyhördhet och analytisk förmåga är viktiga egenskaper för rollen, liksom att du är noggrann, serviceinriktad och prestigelös. Du förstår systemförvaltning och systemintegration och kan sätta dig in i och beskriva systemsamband. Du har en god kommunikativ förmåga. Självklart har du ett användarperspektiv som utgångspunkt i ditt arbete. Du agerar konstruktivt och lösningsorienterat i samarbete med andra.

Som person har du viljan att lära dig nytt, är kundorienterad, dela med dig av din kunskap till andra och att nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn köns- och åldersfördelning samt en ökad mångfald.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering i trevliga lokaler på Hammarby fabriksväg, Stockholm.

Låter det intressant? Din ansökan

Familjebostäder samarbetar med Experis i denna rekrytering. Eventuella frågor besvaras av Jan Falck på 08-50895444 eller jan.falck@se.experis.com. Skicka in din ansöka snarast, dock senast 15 september. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten. Bifoga CV och kortare brev. Utvärdering av inkomna intresseanmälningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb