Informationssäkerhetssamordnare till säkerhetsavdelningen

Plats
Södertälje, Stockholm
Annonserat
den 31 augusti 2017
Stängs
den 18 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens informationssäkerhet inom Södertälje kommun. Vi söker en säkerhetssamordnare som, tillsammans med övriga anställda på Säkerhetsavdelningen ska arbeta mot en god informationssäkerhet inom hela kommunen. Säkerhetsavdelningen arbetar i huvudsak strategiskt och övergripande, men utgör även en stödfunktion för kommunens alla verksamheter avseende såväl fysisk säkerhet, krisberedskap, brandskydd, bevakningsfrågor, brottsförebyggande arbete samt informationssäkerhet.    

Arbetsbeskrivning  

Ditt uppdrag blir att strategiskt leda kommunens informationssäkerhetsarbete och ställa krav på informationssäkerhet vid utveckling och upphandling av kommunens IT-stöd. I uppdraget ingår att planera, samordna, utveckla och följa upp informationssäkerhetsarbetet. Du ska också se till att informationssäkerheten är något som genomsyrar hela den kommunala förvaltningen och alla verksamheter.  

Arbetet handlar också om att driva och samordna kommunens samlade informationssäkerhetsarbete utifrån gällande styrdokument samt att etablera och underhålla kommunens ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).  Tjänsten är ny vilket gör att du kommer att ha möjlighet att påverka dess innehåll och har stor möjlighet att inverka på arbetsuppgifterna.     

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har akademisk examen eller motsvarande kunskap inom lämpligt område. Du ska ha flera års erfarenhet av riskhantering och informationssäkerhetsarbete, vilket du kan ha fått i olika roller: som konsult, revisor, informationssäkerhetschef eller andra befattningar med digital risk och informationssäkerhet som huvudfokus. Din erfarenhet av informationssäkerhetsarbete är kopplat till standarderna i ISO/IEC 27000-serien.    

Utöver detta är det viktigt att du: 

  • är van att leda och styra projekt 
  • har en väl grundad förståelse för arbete med verksamhetsrisker ur ett strategiskt perspektiv 
  • har lätt för att kommunicera och samarbeta med olika intressenter 

Det är meriterande om du är certifierad inom CISA, CISSP eller CISM. Du bör ha goda kunskaper om olika lagar som berör området informationssäkerhet inom en kommun.   

Personliga egenskaper  

För att bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du utstrålar trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.  

Tjänsten är skyddsklassad vilket innebär att registerkontroll genomförs före tillsättning.   

Varmt välkommen med din ansökan!  

För mer information om tjänsten

Per Tegel, Säkerhetschef, 08-5230 3131.

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000.

Intervjuer sker löpande.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Säkerhetsavdelningen är en för kommunkoncernen gemensam organisation och resurs, med ett övergripande uppdrag inkluderande alla säkerhetsfrågor. För närvarande arbetar 5 personer på avdelningen som organisatorisk tillhör Kommunstyrelsens kontor. 

Liknande jobb

Liknande jobb