Finansiell controller med intresse för IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
13672-840 19189-17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Kronofogden har under året inrättat en ny analysenhet som ligger direkt under ekonomiavdelningen. Analysenheten ansvarar bl.a. för myndighetens planerings-, budget och uppföljningsprocess samt controllerstöd till våra chefer på alla nivåer.

 

Ditt nya jobb Som finansiell controller kommer du i första hand att stötta vår CIO, men även cheferna inom vår IT-avdelning i arbetet med budget och prognoser. Du utformar, i samverkan med IT-cheferna, styrtal för IT-kostnader (drift och förvaltning av förvaltningsobjekten, utvecklingsprojekt), nyttoeffekter, effektivitet, kundnöjdhet m.m. Styrtalen rapporterar du fortlöpande till CIO och analysenheten. Vidare stödjer du CIO i utformandet av den IT-plan och budget som är en del av Kronofogdens årliga verksamhetsplanering samt i uppföljningen av och i samverkan med Skatteverket.

Du bistår även vid behov IT-ledningen i andra förekommande arbetsuppgifter och deltar i myndighetsövergripande utvecklingsinsatser.

Du rapporterar till CIO, men tillhör rent organisatoriskt analysenheten. Din närmaste chef är enhetschefen för analysenheten.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Din bakgrund

Vi söker dig som har en Högskoleutbildning inom ekonomi eller annat område som är relevant för tjänsten. Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta som finansiell controller eller med liknande arbetsuppgifter. Vidare har du minst 3 års erfarenhet av analys av ekonomiska nyckel- och styrtal inom IT,

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från statliga myndigheter.

Dina egenskaper

Vi värdesätter att du är noggrann, analytisk och strukturerad Du agerar med en helhetssyn och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare har du en mycket god kommunikativ förmåga och kan förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Du är resultatinriktad, självgående och tar initiativ. Du har ett gott omdöme och en förmåga att arbeta och prioritera under tidspress.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information

Anställningen inleds med en provanställning på sex månader.

Urvalstester kommer att användas.

Tillträde enligt överenskommelse.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner

Jessica Karlberg
Analyschef
010-575 01 17
jessica.karlberg@kronofogden.se

Linda Elg
HR-konsult
010-574 57 66
linda.elg@skatteverket.se

Arne Lundgren
facklig kontaktperson ST
010-577 59 03

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Du ansöker senast 2017-09-17.

Liknande jobb

Liknande jobb