Förvaltningsledare till avdelningen för analys

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
2017:1293
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Avdelningen för analys ansvarar för att analysera och utvärdera skolan i syfte att få kunskap om skolan. Det görs bland annat genom att analysera statistik, utvärdera styrsystemet och skolutvecklingsinsatser samt delta i internationella studier. Avdelningen har också ett samlat ansvar för verksamhetslogik, omvärldsbevakning och målgruppsanalys.

Skolverket arbetar enligt en fastställd modell (pm3) för styrning av myndighetens förvaltningsobjekt. Objektet Följa upp och utvärdera är ett av de sju etablerade förvaltningsobjekten som ingår i förvaltningsobjektsarkitekturen. I förvaltningsobjektet ingår verksamhets- och it-komponenter som stödjer arbetet med uppföljning och utvärdering av skolväsendet som t ex. enkätverktyg och statistikprogram men även Skolverkets biblioteksverksamhet.

Vi söker nu en förvaltningsledare som i nära samarbete med förvaltningsledare-IT ska leda det verksamhetsnära förvaltningsarbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Vi sitter i lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

Rollen som förvaltningsledare innebär bland annat att vidareutveckla, planera, prioritera och följa upp förvaltningsobjektet inom ramen för fastställd förvaltningsplan. Du arbetar med kravhantering, att samordna behov, bereda förstudier och skriva beslutsunderlag till objektsägaren. En viktig del av arbetet är att ansvara för att uppdatera och underhålla förvaltningsplanen.

Inom ramen för tjänsten kommer det också bli aktuellt att driva eller delta i utvecklingsarbete som idag ligger utanför förvaltningsplanen. Ett aktuellt område är modernisering av statistikhanteringen.

Tjänsten är placerad på avdelningen för analys, enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik och rapporterar till enhetschefen. Rollen som förvaltningsledare kan på sikt kombineras med andra uppgifter enligt ovan.

Kvalifikationer

  • relevant utbildning för arbetet
  • erfarenhet av förvaltningsstyrning som förvaltningsledare eller motsvarande roll
  • erfarenhet av arbete inom de områden som förvaltningsobjektet omfattar
  • god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga

Du är meriterande om du har erfarenhet av:

  • pm3 eller annan förvaltningsstyrningsmodell
  • processarbete och verksamhetsutveckling
  • att ha arbetat inom offentlig sektor

Det är också meriterande om du är certifierad som förvaltningsledare och/eller projektledare.

Rollen som förvaltningsledare kräver att du har förmåga att arbeta både operativt och strategiskt. Vidare förutsätter rollen att du har mycket god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har en helhetssyn på verksamheten och är noggrann, analytisk, effektiv, strukturerad, flexibel och handlingsinriktad. Du har också en mycket god kommunikationsförmåga som innebär att du kan kommunicera med både verksamhets- och it-experter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag är den 17 september 2017.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53, Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner

Christina Sandström
Enhetschef
08-527 331 26
christina.sandstrom@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb