Systemadministratör

Plats
Uppsala
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
UFV-PA 2017/2913
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Uppsala universitet, Intendenturen i Blåsenhus.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala
universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.
Intendenturen Blåsenhus bistår institutioner och avdelningar med service inom campusområdet Blåsenhus. Vi hanterar bland annat datorer, mobiltelefoner samt teknik i lärosalar och olika system.


Arbetsuppgifter:

Vi söker en person ansvarig för drift, underhåll och administration av klientdatorer, servrar och fysiskt nät samt till systemutvecklingsinsatser. Du kommer att ansvara för våra webservrar (win o linux) samt
integrationen mellan databas och web. Huvudsakligen är arbetet inriktat på hanteringen av Mac-, Windows- och mobil-klienter genom det klienthanteringssystem vi använder.
Du skall också i samverkan med våra datortekniker och allmäntekniker se till att alla enheter och system fungerar. Det innebär att du är allmänt teknikintresserad så att du kan hantera bland annat mobiltelefoner och av-system samt kunna besvara grundläggande frågor kring datoranvändning. Inom ramen för anställningen kan arbetsuppgifterna förändras.

Kvalifikationskrav:

Du ska ha goda kunskaper i systemadministrativt arbete i Mac OS X -, Linux- och Windows-miljö samt kunskaper i nätverksadministration. Du ska även ha goda kunskaper i databashantering, kopplingen mellan databas och web samt konfigurering och underhåll av web-servrar. Du ska ha en relevant
högskoleutbildning och några års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Du förväntas ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.
Som person ska du vara noggrann och ansvarskännande samt ha lätt för att samarbeta och ta egna initiativ. Arbetet medför ofta täta kontakter med slutanvändare, varvid en utpräglad servicekänsla krävs. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Dokumenterade kunskaper av att skapa relationsdatabaser i programvaran FileMaker. Erfarenhet av ITarbete med höga säkerhetskrav.
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan
Tillträde: 2017-11-01 eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av IT-samordnare Anders Jansson tel. 018-471 25 99 eller Intendent Madeleine Larsson tel. 018-471 24 78.

Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2017, Ref. nr. UFV-PA 2017/2913.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Facklig företrädare Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251

Liknande jobb

Liknande jobb