Informationssäkerhetsansvarig

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 25 september 2017
Ref:
2.2.1-2017-1155
Kategori
Krav, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker fler samhällsintresserade medarbetare. Motiveras du av en professionell miljö och engagerade kollegor? Låter det spännande att arbeta i en organisation med ett starkt mandat och ett grundlagsskyddat oberoende? Då är Riksrevisionen en arbetsplats för dig.

Riksrevisionen är en del av riksdagens kontrollmakt. Genom vår verksamhet får riksdagen en samlad oberoende revision av staten. Riksrevisionen har en konstitutionell särställning eftersom vi granskar hela kedjan i den utövande makten - från riksdag till regering och myndigheter. Vårt mandat innebär att vi har en unik och omfattande hantering av information och handlingar, som ställer krav på ett strategiskt angreppssätt i informations- och dokumenthanteringen. Vi söker nu en informationssäkerhetsansvarig för att utveckla och förvalta arbetet med informationssäkerhet i enlighet med myndighetens  ledningssystem för informationssäkerhet.


Arbetsuppgifter

Då Riksrevisionens verksamhet bygger på en omfattande informationshantering med komplexa krav på informationssäkerhet kommer du som informationssäkerhetsansvarige verka både normativt och konsultativt för att utveckla, förvalta och följa upp informationssäkerhetsarbetet i verksamheten. Viktiga uppgifter är bland annat att ta fram strategiskt underlag i informationssäkerhetsfrågor, utveckla och förvalta styrande dokument och tillsammans med IT-säkerhetsansvarig och ansvarig för fysisk säkerhet ta fram och förvalta skyddsnivåer. Informationssäkerhetsansvarige ska ge stöd i arbetet med riskanalyser, informationsklassningar, incident- och kontinuitetshantering och andra aktiviteter. Ytterligare en central uppgift är att genomföra utbildningar för Riksrevisionens medarbetare.

Informationssäkerhetsansvarige deltar också i samordning av åtgärdsarbete vid större avbrott eller kriser i informationshanteringen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet med inriktning mot informationssäkerhet och minst 5 års erfarenhet av informationssäkerhetsarbete. Vidare har du som söker mycket god kunskap om och minst 5 års erfarenhet av informations- och dokumenthantering vid statlig myndighet.

Det är meriterande om du har utbildning i projektledning och processkartläggning samt erfarenhet av digitaliseringsprojekt. Meriterande är även om du har kompetens inom informationsarkitektur, revisionsverksamhet, förvaltningskunskap personuppgiftshantering samt erfarenhet av att ge stöd och service till medarbetare samt utbildningsverksamhet.

Som person är du analytiskt och lösningsorienterad, du kan identifiera och dokumentera arbetsprocesser samt ta ansvar för och driva processutveckling - även under snäva tidsförhållanden. Du kan skapa förtroende internt genom att både lyssna och kommunicera bestämmelser och processer. Detta förutsätter god samarbetsförmåga och förmåga att hantera olika intressen.

Vidare kan du formulera dig obehindrat i svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder                

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande arbetsmiljö. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.


Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Ansökan

Skicka in din ansökan senast 2017-09-25 märkt med d.nr 2.2.1-2017-1155. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan och ger ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.


Mer information om tjänsten

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anette Bäck, avdelningschef för verksamhetsstöd, tel 0734-45 21 80 alt. anette.back@riksrevisionen.se


Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272 samt Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097

Liknande jobb

Liknande jobb