Lösningsarkitekt till Atea i Malmö

Rekryterare
Atea
Plats
Skåne län, Malmö
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 17 oktober 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar för sätter laget före jaget. För oss är det viktigt att du liksom vi levererar dessa värderingar.


Lösningsarkitekt på Atea

Som Lösningsarkitekt arbetar du med våra strategiska kunder och partners. Lösningsarkitekten designar IT-lösningar inom sitt lösningsområde (tex. Services) och är inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras IT-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Vidare tar Lösningsarkitekten fram lösningar som ligger i linje med dennes strategi och helhetsbild. I arbetet ingår att även agera strateg/visionär i sälj- och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier. Du förväntas också vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö.


Din roll i laget

Hos oss får du arbeta praktiskt och teoretiskt med strategiska och taktiska frågor. Du kommer att merparten av din tid arbeta ute hos våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Hos våra kunder kommer du att agera rådgivare och du kommer att ha ett stort ansvar själv eller tillsammans med kollegor. Du kommer att bli involverad i hela kedjan från säljstöd, analys, design och implementation. Det ingår i dina arbetsuppgifter att dagligen samarbeta med kunder och kollegor, kundansvariga säljare, specialistsäljare och tillverkare/leverantörer.


För att lyckas som Lösningsarkitekt inom kommunikation behöver du flera av följande egenskaper:

  • Praktisk erfarenhet som lösningsarkitekt
  • Erfarenhet av att realisera strategi till tekniska lösningar
  • God förmåga att kunna förstå våra kunders verksamhetskrav och omsätta dessa till tekniska lösningar och tjänster
  • Mycket god förmåga i att beskriva, visualisera och presentera komplexa lösningar och strukturer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift
  • Erfarenhet och förmåga att självständigt driva arbetet som lösningsarkitekt mot uppsatta mål och tidplaner


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med IT. Vill du också vara en del av landslaget?


Om

I Sverige är vi 2 100 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1000 av oss är konsulter.


Hållbarhet

Vårt miljöarbete (https://www.atea.se/om-atea/vart-ansvar/miljo/)

Socialt och etiskt ansvar (https://atea.se/om-atea/vart-ansvar/socialt-etiskt-ansvar/)

Samhällsengagemang (https://atea.se/om-atea/vart-ansvar/samhallsengagemang/)

Atea Sustainability Focus (https://www.atea.se/asf/)


Ansök

Vi hanterar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag!  

Sista ansökningsdatum är 31 oktober.

Liknande jobb

Liknande jobb