Driven Windowstekniker till nytt team

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
PSL 2017-96
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten söker Windowstekniker

Är du en kunnig och nyfiken windowstekniker som är redo att ta nästa kliv i arbetslivet? Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Då är den här rollen perfekt för dig, framförallt då vi har möjligheten att forma rollen utifrån dina erfarenheter och kunskaper.

När det kommer till ny teknik och utveckling är Pensionsmyndigheten en myndighet som ligger i absolut framkant. Vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten och vi jobbar ofta med den senaste tekniken. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.


Arbetsbeskrivning

På Drift och infrastrukturenheten har vi just nu behov av dig som är en driven och nyfiken windowstekniker som kommer att vara ansvarig för ett antal applikationer. Du kommer att ingå i ett nytt team där du får möjligheten att tillsammans med dina kollegor utforma ert arbetssätt och du din egen roll. Det här är en roll med många kontaktytor där du kommer att ha ett tekniskt helhetsansvar för ett antal applikationer med daglig kontakt med både den interna verksamheten och externa underleverantörer.

Våra system är installerade på moderna virtualiserade plattformar, ofta med de senaste infrastrukturella versionerna. Det här teamets uppgift kommer att vara att säkerställa en stabil produktion samt att i samråd med verksamheten uppgradera och konfigurera.

Då Pensionsmyndighetens IT-avdelning präglas av en hög förändringstakt är viktigt att du trivs i en roll där du utmanas och får testa på nytt och ser det som en självklarhet att aktivt delta i myndighetens utveckling.

Som applikationstekniker kommer du vara en del av vår IT-avdelning som sitter i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.


Utbildning och erfarenhet

För den här rollen gäller det att du har slutbetyg från gymnasiet, helst med It- inriktning. Du har tidigare jobbat med Windows server och MSSQL-databaser. Du får gärna ha erfarenhet av andra Windows-baserade applikationer, exempelvis Agresso och W3D3.

På meritlistan ser vi gärna att du har högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap. Därutöver ser vi gärna att du har minst 3 års erfarenhet av Windows infrastruktur.

I dina arbetsuppgifter ingår en hel del problemlösning, så du behöver vara trygg i att felsöka och lösa tekniska utmaningar. Du bör också ha vana av att dokumentera ditt arbete i fråga om driftsinstruktioner och övergripande design.


Egenskaper

I den här rollen som Windowstekniker är det viktigt att du är driven och nyfiken på att lära dig flera nya system. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö där det finns tydliga mål men också frihet att själv komma med förbättringsförslag.

Då du kommer in i en ny roll och ett nytt team är det viktigt att du är initiativtagande och självgående, samtidigt som du ser det som en självklarhet att arbeta tillsammans med dina kollegor för att hitta bästa arbetssätten och lösningar.


Eftersom det ingår i dina arbetsuppgifter att dokumentera och hantera supportärenden, ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.


Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.


För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Johan Blåsjö, tel: 010- 454 20 05

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!
Ange diarienummer PSL 2017-96 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2017-09-24

Liknande jobb

Liknande jobb