Slipad tekniker med Agresso-erfarenhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
PSL 2017-95
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten söker Windowstekniker

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Tycker du, precis som vi, att Agresso är ett spännande system som du arbetat en del i men nu vill fördjupa dig inom? Då söker vi dig till vårt nya team som bland annat kommer ha fokus på just Agresso.

När det kommer till ny teknik och utveckling är Pensionsmyndigheten en myndighet som ligger i absolut framkant. Vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten och vi jobbar ofta med den senaste tekniken. Våra system är installerade på moderna virtualiserade plattformar, ofta med de senaste infrastrukturella versionerna.

Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.


Arbetsbeskrivning

På Drift och infrastrukturenheten har vi just nu behov av dig som är en driven och nyfiken tekniker. I din roll kommer du att ett tekniskt ansvar för vår Agresso-plattform, men också ett antal andra stödsystem. Du får möjlighet att lära dig flera nya system och bidra till att utveckla din yrkesroll.

Du kommer ingå i ett nytt team med ansvar för myndighetens stödsystem där ditt primära ansvar är Agresso. Förutom att ansvara för driftstabilitet och felsökning arbetar du även med uppgraderingar och konfigurationer i samråd med verksamheten.

Myndighetens IT-avdelning präglas av en hög förändringstakt och du får möjlighet att bredda din kompetens inom en rad olika områden, såsom MSSQL och Windows server. Vi ser dig som en viktig medspelare i ett kompetent team, som tillsammans arbetar i en spännande och komplex IT-miljö. Det är en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med engagerade medarbetare som fungerar som ditt närmsta stöd i det dagliga arbetet.

Pensionsmyndighetens stödsystem omfattas bl a av Agresso och W3D3. Vi har även ett antal webbaserade tjänster med sömlös inloggning. De interna plattformarna består av virtuella Windows-servrar med SQL-databaser. Vi strävar efter att alltid vara uppdaterade med de senaste versionerna.

Du kommer vara en del av vår IT-avdelning som sitter i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.


Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har slutbetyg från gymnasiet, helst med It- inriktning, samt erfarenhet av Agresso-installationer. Erfarenhet av Windows server och MSSQL-databaser i stora driftsmiljöer är meriterande. Du får gärna ha erfarenhet av andra Windows-baserade applikationer, som till exempel W3D3.

På meritlistan ser vi gärna att du har högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap.

I dina arbetsuppgifter ingår en hel del problemlösning, så du behöver vara trygg i att felsöka och lösa tekniska utmaningar. Du bör också ha vana av att dokumentera ditt arbete i fråga om driftsinstruktioner och övergripande design.


Egenskaper

Förutom att du bör vara trygg i din tekniska kompetens söker vi dig som kan arbetastrukturerat och metodiskt med problemlösning. Självklart är du bra på att samarbeta, samtidigt som du har vana av att arbeta självständigt och inte är främmande för att leda och samordna vissa aktiviteter. Det är dessutom en förutsättning att du är van vid hög förändringstakt, tar ansvar och agerar prestigelöst.

Ett av Pensionsmyndighetens värdeord är ”Hjälpsamma” vilket innebär att du både söker hjälp när du fastnar, och att du också gärna delar dina kunskaper och erfarenheter till kollegor vid behov. Du ska känna att det är viktigt att komma framåt genom att arbeta i team.

Eftersom det ingår i dina arbetsuppgifter att dokumentera och hantera supportärenden, ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.


För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Johan Blåsjö, tel: 010- 454 20 05

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!
Ange diarienummer PSL 2017-95 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-09-24

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb