Sektionschef, IT-avdelningen, Västerås

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Västerås
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 27 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. IT-avdelningen siktar högt och når goda resultat, alltid utifrån Skatteverkets värdeord: offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

IT-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 740 medarbetare. Vill du läsa mer om IT-avdelningen?

Dina arbetsuppgifter som sektionschef för sektionen Applikation Västerås innebär att ansvara för ledning, styrning och uppföljning av leveranserna inom sektionen. I ansvaret ingår också att ständigt förbättra och effektivisera leveranserna med syfte att hela tiden öka värdet till verksamheten.

Sektionens uppdrag är att leverera utveckling och förvaltning till Skatteverkets kärnverksamhet, i huvudsak till beskattningsverksamheten. Tillsammans med kontorets två övriga chefer, säkerställer du att kontoret bidrar till de övergripande målen och blir en arbetsplats där medarbetarna känner engagemang och ansvar för helheten. Vi genomgår just nu en stor förändring och modernisering av IT-stödet med tillhörande arbetssätt, metoder och processer, såväl inom IT-verksamheten som kärnverksamheten. Vi har ett tydligt mål att snabba på den digitala utvecklingen och möta privatpersoner och företag på ett sätt som förenklar deras vardag. En del i ditt uppdrag är att vara med och driva detta.

I rollen som Sektionschef företräder du Skatteverket internt och externt samt arbetar för att skapa ett starkt förtroende för myndigheten och vårt anseende som arbetsgivare och samarbetspartner.


Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.


Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning om minst 120p/180 hp inom IT
 • har erfarenhet av operativt arbete med ett systems hela livscykel, från utveckling och förvaltning till avveckling
 • har minst 5 års erfarenhet av ledarskap, antingen som chef eller projektledare, inom en IT-verksamhet
 • har erfarenhet av verksamhetsutveckling
 • har stor drivkraft och känner ansvar för att bidra till helheten


Som person

 • är du resultatinriktad, utvecklingsorienterad, drivande och initiativrik
 • har du god personlig mognad och empatisk förmåga
 • är du engagerad och kan entusiasmera och skapa goda förutsättningar för medarbetarna, samtidigt som du vågar utmana dem
 • är du tydlig och lyhörd i din kommunikation
 • har du förmåga att leda och fatta beslut
 • är du förtroendeingivande.


Det är meriterande om du

har erfarenhet av att ha arbetat med förändringsarbete och förändringsledning samt upphandlat utveckling och förvaltning.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Anställningen är tills vidare men uppdraget och förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.


Kontaktpersoner

Eva Ståhlberg
enhetschef
010-574 83 78


Jesper Österberg
HR-konsult
010-575 02 45


Sonja Öhrbecker
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46


Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
010-572 31 99


Ansök senast 2017-09-27.