Informationssäkerhetsspecialist

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 1 oktober 2017
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.
Juridiska enheten ansvarar för informations- och it-säkerhetsfrågor. Chef för enheten är riksdagens chefsjurist. Vid enheten arbetar även verksjurister, registratorer och arkivarier.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i informationssäkerhetsfunktionen och din uppgift blir att arbeta för att på ett strukturerat sätt säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla myndighetens informations- och it-säkerhet. I uppgifterna ingår bland annat att

  • verka för en ökad kunskap och en ökad medvetenhet om informationssäkerhet inom myndigheten, t.ex. genom rådgivning och utbildning
  • vidareutveckla styrdokument inom området
  • utveckla rutiner för uppföljning av området
  • arbeta med att identifiera skyddsvärden
  • arbeta med generella samt specifika riskanalyser inom området informationssäkerhet
  • handlägga informations- och it-säkerhetsincidenter
  • delta i projekt
  • arbeta med omvärldsbevakning.

Anställningen innebär samarbete internt inom myndigheten och externt med andra myndigheter och organisationer.


Kvalifikationer

Du ska ha relevant examen från högskola eller universitet eller motsvarande kunskaper och även ha goda kunskaper om relevanta standarder inom området informationssäkerhet, som t.ex. ISO/IEC-SS 27000-serien. Erfarenheter från arbete med säkerhetsskydd och it-säkerhet är särskilt meriterande, gärna i kombination med erfarenheter av arbete med intern styrning och kontroll.

Det är viktigt att du är initiativrik och kan arbeta både självständigt och i grupp. Som person har du stark integritet och mycket god samarbetsförmåga. För anställningen krävs också att du har en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vid rekryteringen kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen är tidsbegränsad till tolv månader. Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.


Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2017.

Ansökningsformulär


Kontaktpersoner

Lars Seger, chefsjurist, 08-786 63 86
Lars Hedensjö, informationssäkerhetsansvarig, 08-7865761
Jimmy Ulfbåge, informations- och it-säkerhetsspecialist, 08-7866231
Fackliga företrädare

Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb