Är Du vår nya IT-arkitekt?

Rekryterare
Vattenfall
Plats
Ringhals eller Forsmark
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 4 oktober 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Är du en initiativtagande och självgående IT-arkitekt? Då kan du vara den vi söker!
 
Verksamhetsområdet IS/IT på Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB syftar till att säkerställa att Forsmark och Ringhals på ett säkert och effektivt sätt administrerar, kravställer och utvecklar IT-miljö och IT-system.


Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt/Verksamhetsarkitekt arbetar du nära verksamheten och ska förstå hur företagets processer och verksamhet fungerar i realiteten och arbetar även med att analysera företagets IT-stöd och föreslå förbättringar. Du kommer att vara aktivt involverad i pågående IT-projekt både som kravställare samt för att säkerställa att projekten bidrar till verksamheten på bästa möjliga sätt. Du kommer även arbeta med att ta fram långsiktiga IT-strategier baserat på företaget mål och visioner. En del resor i tjänsten kommer att förkomma och ditt fokusområde är i första hand Forsmark.


Personliga egenskaper

 • Van att arbeta strategiskt, samtidigt som du har en bred teknisk bakgrund
 • God förmåga att inge förtroende – du är trygg i dig själv och din kunskap
 • Förmåga att presentera och argumentera för komplexa tekniska lösningar inför beslutsfattare på ett pedagogiskt sätt
 • God personkännedom och kommunikationsförmåga
 • Målinriktad med en vilja och drivkraft att genomföra förändringar
 • Inte främmande för att jobba med nya tekniska lösningar som ligger utanför din komfortzon


Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, Systemvetare eller liknande
 • 5-10 års erfarenhet från olika tekniska roller samt ett par år som IT-arkitekt
 • Certifieringar som IT-arkitekt, Verksamhetsarkitekt samt ITIL är meriterande
 • Flera års erfarenhet av större och komplexa tekniska lösningar inom IT-infrastruktur, Systemutveckling och Förvaltning
 • Erfarenhet av att jobba processtyrt


Placeringsort

Ringhals eller Forsmark.

Du har även möjlighet att i viss mån använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala eller Solna alternativt arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.


För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Elenor Båtsman, 070-593 74 35
Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-131 47 49
 
Välkommen med din ansökan senast den 4 oktober 2017
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


Fackliga representanter

Akademikerna – Per Lamell
Ledarna – Sofie Edin
SEKO – Ingemar Eriksson
Unionen – Kerstin Lindén
Samtliga nås på telefon 0173-81 000
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomförs.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Ringhals AB och Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och är två av de största kraftverken i Norden. Våra fyra kärnkraftreaktorer på Ringhals och tre på Forsmark står sammanlagt för mer än en tredjedel av Sveriges elproduktion.
 
Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har drygt 1 600 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Forsmark, med cirka 1 160 anställda, ligger 15 mil nordost om Stockholm, vid Upplandskusten i norra Roslagen.

Liknande jobb

Liknande jobb