Chef IT-Teknik, teknisk chef

Plats
Falun
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 30 september 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
IT-Teknik är en av tre avdelningar på MIT-enheten. Avdelningen har två sektioner med sektionschefer som har det direkta personalansvaret för sammantaget 43 personer.
IT-Tekniks ansvarsområden är en servicedeskfunktion för hela landstinget samt hela infrastruktursleveransen. Stor del av leveransen målstyrs med förvaltningsmodellen Pm3 och leveransprocesserna baseras på ITIL-ramverket.

Som avdelningschef har du övergripande verksamhetsansvar för IT-teknik, samt personal- och budgetansvar. Du rapporterar till MIT-chef och ingår i MiT-enhetens ledningsgrupp. Du har direkt personalansvar för två sektionschefer samt övergripande ansvar för verksamhetsutvecklingen inom avdelningens ansvarsområden. Rollen innefattar även flera olika beslutanderoller inom förvaltningsmodellen PM3. Tillika ett övergripande strategiskt arbete inom området. Ett nära samarbete och dialog med övriga avdelningar är centralt för att utveckla MIT-enhetens hela verksamhet.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning vid MiT-enheten, med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år. Med möjlighet till förlängning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet, meriterande är även erfarenhet av ledarskap som chef över chefer. Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och kreativ. Du är driven med en utvecklad problemlösningsförmåga. Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, du är inspirerande och flexibel. Det är naturligt för dig att ha ett strategiskt helhetsperspektiv och skapa ett gott samarbete med övriga avdelningar.

Det är viktigt att du är en god kommunikatör och har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor. Du har god förmåga att samarbeta och skapa ett gott arbetsklimat. Landstinget Dalarna har ett chefs -och ledarskapsprogram för dig som nyanställd chef.
Du har ett en helhetsförståelse för IT-infrastruktur och IT service management.
Du har dokumenterad utbildning kring områden som ITIL, IT-infrastruktur och IT-management. Du har även ledarskapsutbildning.
Du har god förståelse och en övergripande helhetsbild på hur man styr en IT-verksamhet.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.
Önskvärt är att du har:

  • Kunskap och erfarenhet av IT service management
  • Certifiering inom ITIL
  • Kunskap och erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3
  • Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området
  • Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet


Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.