Enhetschef till avdelning IT i Östersund

Plats
Östersund, Jämtland
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
10542-2017/2511
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Statens servicecenter utformar och erbjuder tjänster inom området administrativt stöd till myndigheter i syfte att uppnå sänkta kostnader med bibehållen eller ökad kvalitet för staten som helhet. Myndigheten, med ca 420 anställda, startade den 1 juni 2012 och finns i Gävle (HK), Göteborg, Eskilstuna, Stockholm och Östersund. Vi erbjuder ekonomi- och löneadministrativa tjänster. Statens servicecenter ska verka för att antalet anställda i staten som omfattas av myndighetens tjänster ökar. Detta ställer krav på ständig tillväxt av nya kunder, ökad effektivitet och utveckling av nya tjänsteområden. Vill du anta utmaningen tillsammans med oss?

IT Avdelningen ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens IT-miljö samt leverera IT-tjänster till verksamheten och våra kundmyndigheter. Statens servicecenter nyttjar i hög grad externa leverantörer för drift och förvaltning av IT-infrastrukturen och applikationsportföljen. En viktig del i avdelningens uppdrag är att kunna upphandla, följa upp och utveckla IT-tjänster som levereras av externa leverantörer.

Avdelningen har idag drygt 20 medarbetare och leds av en avdelningschef. Myndigheten håller på att införa förvaltningsstyrning enligt PM3 och i samband med det kommer en ny enhet för drift- och förvaltning att inrättas.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att leda, planera, samordna och utveckla din enhet. Du har personal, budget, resultatansvar och ansvarar för att din enhet når de mål som är uppsatta. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du aktivt bidrar till utveckling och långsiktig uppbyggnad av avdelningens verksamhet.

En viktig del är att ansvara för att genomföra, följa upp, utveckla styrning av den it-nära delen av förvaltningen enligt beslutad modell, införa och förädla processer inom ansvarsområdet samt bidra till en sund leverantörsstyrning. Ett visst ansvar för upphandling av varor och tjänster inom ansvarsområdet kommer också att finnas.

För att uppnå resultat inom avdelningen krävs medarbetare med rätt kompetens och motivation. Enhetschefens uppgift är att säkerställa rätt kompetens på kort och lång sikt samt att bidra till att skapa en utvecklande arbetsplats genom att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna och vilja ta ansvar för sitt uppdrag, sina mål och sin kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande utbildning/kompetens
  • Minst 2 års erfarenhet av verksamhets- och eller personalledning
  • Minst 3 års erfarenhet av verksamhetsområdet

Dessutom är det meriterande om du har:

  • Dokumenterad kunskap om förvaltningsmodeller som PM3 eller likvärdig
  • Dokumenterad kunskap om grundläggande ITIL-processer
  • God kunskap om det regelverk som gäller inom verksamhetsområdet

Vidare ska du:

  • Vara mål- och resultatinriktad
  • Ha förmåga att skapa förtroende hos medarbetare, kunder och leverantörer
  • Ha förmåga att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom engagemang, delaktighet och återkoppling
  • Vara kommunikativ i både tal och skrift


Övrigt

Anställningen är 100% och tillsvidare.
Anställningen är placerad i Östersund.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Du är välkommen in med din ansökan med personligt brev och CV senast den 24 september 2017. Intervjuer är planerade till v.40.

Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Fackliga kontakter Fackliga kontakter Annika Andersson ST tel. 010-456 00 57, Håkan Alenius SEKO tel. 026-656582.

Kontaktpersoner

Johan Göthberg
Avdelningschef
0104560176
johan.gothberg@statenssc.se

 

Liknande jobb

Liknande jobb