Kravanalytiker inom IT med systemförvaltaransvar till huvudkontoret

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 28 september 2017
Ref:
X17-90861
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 470 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudkontoret består av ca 40 medarbetare som i huvudsak har placering i Stockholm. IT-enheten består av sex medarbetare och leds av IT-chefen som sitter i ledningen och rapporterar till generaldirektören.

RMV är inne i en positiv utvecklingsfas och därför söker vi nu två kravanalytiker med systemförvaltaransvar till huvudkontoret i centrala Stockholm.


Ditt uppdrag

På RMV befinner vi oss i en spännande och dynamisk process där all IT varit outsourcad till en extern leverantör, nu finns egen drift och omfördelning sker av övriga delar till alternativa leverantörer med inriktning mot standardsystem. Som kravanalytiker kommer du att ur både verksamhets- och teknisk synvinkel stötta utveckling, införande och optimering av IT-system. Du kommer i nära dialog med verksamheten arbeta med prioriteringar, kravspecifikationer och systemanalys. Du kommer även ombesörja rollen som systemförvaltare för ett verksamhetsområde inom myndigheten. Fördelningen mellan de olika rollerna styrs av storleken på pågående projekt.

Du kommer in i ett mycket intressant läge där myndighetens hela systemflora ska byggas om med modern arkitektur.

Myndigheten är mycket aktiv inom digitalisering och säkerhetsfrågor är alltid högt upp på dagordningen med tanke på kärnverksamheten.

Kvalifikationer

  • 3 års erfarenhet att huvudsakligen arbeta som kravanalytiker inom systemutveckling

  • 3 års erfarenhet att huvudsakligen arbeta som systemförvaltare inom systemutveckling

  • 2 års erfarenhet inom operativ IT, detta kan innebära som programmerare, drifttekniker, arkitekt, databasadministratör eller liknande operativ utförare av IT arbete

Meriter

  • Erfarenhet av projektledning

  • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet

  • erfarenhet av ackrediteringsarbete (t.ex. med Swedac)

  • erfarenhet som programmerare Java och/eller .Net

  • erfarenhet av agil metodologi inom systemutveckling


Dina erfarenheter och egenskaper

Eftersom IT-sektorn är under ständig utveckling är det viktigt att dina kunskaper och din arbetslivserfarenhet är färsk. Då myndigheten befinner sig i en dynamisk fas där allas bidrag är essentiella för den nya systemplattformen tror vi inte att tjänsten är lämplig för dig som jobbat länge med ett visst standardsystem då vi behöver större kunskapsbredd.

En viktig egenskap är att du tar ansvar för att fullfölja aktiviteter från start till mål. Då arbetet består av mycket dialog och möten med människor behöver du ha förmåga att samarbeta väl med personer med olika kompetenser och roller. Stor vikt kommer vidare att läggas vid dina kommunikativa färdigheter.

Du ser lösningar samt driver och anpassar lösningar. Vidare är du strukturerad, analytisk och har en nytänkande förmåga som gör att du ser helheten och lösningar på problem. Du har ett driv och en hunger över att leverera fungerande systemlösningar som tillför värde till kärnverksamheten.


Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta IT-chef Stefan Lundmark, tfn 010-483 49 64. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Seva Budak, tfn 010-483 41 27 och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X17-90861 senast den 28e september 2017. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.


Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Liknande jobb

Liknande jobb