Koordinator - strategisk informationssäkerhet

Rekryterare
Västerås stad
Plats
Västerås, Västmanland
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 21 september 2017
Ref:
2017/00611
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Är du den i gänget som brinner för digital utveckling och ser att det kan göras tryggt och säkert? Sitter du inne på lösningar och idéer som skulle höja säkerheten vid användandet av digitala verktyg? Då är tjänsten som koordinator för det strategiska informationssäkerhetsarbetet något för dig!

På stadsledningskontoret finns den nystartade enheten för digitalisering som erbjuder dig intressanta och stimulerande arbetsuppgifter samt en kreativ arbetsmiljö som präglas av höga ambitioner och gemenskap. Vi tycker det är viktigt med personlig utveckling och strävar efter att alltid leverera bästa möjliga möte. Enheten för digitalisering ingår i Stadsledningskontoret och är en strategisk funktion med uppdrag att bereda och handlägga ärenden inom kommunstyrelsens ansvarsområden. Vår uppgift är att vara pådrivande motor i samhällsutvecklingen och samordna, följa upp och utveckla i frågor som är gemensamma för kommunkoncernen.

Läs gärna mer på http://www.vasteras.se/stadsledningskontoret


Arbetsbeskrivning

Som koordinator för stadens arbete med informationssäkerhet jobbar du aktivt med att identifiera arbetssätt och risker tillsammans med stadens verksamheter. Du koordinerar och leder arbetet med att säkerställa att vårt arbete följer de riktlinjer och de policys som gäller. I rollen som koordinator stöttar och utbildar du nyckelpersoner inom IT och informationssäkerhet i deras arbete samt utvecklar strategier för framtidens arbete med informationssäkerhet inom staden.

 

Kvalifikationer

För att skapa lyckas med uppdraget tror vi att du har en förmåga att kunna identifiera och utvärdera risker i olika verksamheter när det kommer till informationssäkerhet. Du har de kunskaper och färdigheter inom informationssäkerhet som krävs för att på ett effektivt och framgångsrikt sätt arbete såväl praktiskt som förebyggande. Då en stor del av rollen som koordinator kräver att samverkan med andra enheter och verksamheter vill vi att du har ett konsultativt arbetsätt och att du kan möta och inspirera olika typer av människor.

Din förmåga att på egen hand sätta igång och driva aktiviteter framåt samt din förståelse för de fackmässiga aspekterna av operativt arbete med informationssäkerhet värdesätts högt. Du bör ha relevant akademisk utbildning, eller att du på annat sätt skaffat dig likvärdiga kunskaper, för att lyckas i rollen som koordinator. Vidare bör du ha väldokumenterad och flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom offentlig eller privat organisation. Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-21

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00611


Kontakt

Digitaliseringsdirektör Jörgen Sandström, telefon: 021-39 17 40

HR-konsult Alexander Brock, telefon: 021-39 14 06

Vision Christer Fredriksson, telefon: 021-39 23 75

SACO Jan Wikner, telefon: 021-39 11 79
 

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb