Utvecklingsstrateg

Rekryterare
Västerås stad
Plats
Västerås, Västmanland
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 21 september 2017
Ref:
2017/00612
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Västerås? Ser du möjligheterna att med digitalisering förändra och förbättra samhället och arbetslivet? Nu söker vi en utvecklingsstrateg som tillsammans med digitaliseringsteamet vill skapa de förutsättningar som behövs samt ansvara för att förvaltningen, utvecklingen och effektiviseringen av stadens verksamheter kan ske med hjälp av digitala verktyg.

På stadsledningskontoret finns den nystartade enheten för digitalisering som erbjuder dig intressanta och stimulerande arbetsuppgifter samt en kreativ arbetsmiljö som präglas av höga ambitioner och gemenskap. Vi tycker det är viktigt med personlig utveckling och strävar efter att alltid leverera bästa möjliga möte. Enheten för digitalisering ingår i Stadsledningskontoret och är en strategisk funktion med uppdrag att bereda och handlägga ärenden inom kommunstyrelsens ansvarsområden. Vår uppgift är att vara pådrivande motor i samhällsutvecklingen och samordna, följa upp och utveckla i frågor som är gemensamma för kommunkoncernen.

Läs gärna mer på http://www.vasteras.se/stadsledningskontoret


Arbetsbeskrivning

I din roll ingår det att driva och handlägga stadens övergripande styrdokument och policys gällande digital utveckling. Detta innebär att initiera, vara delaktig i och koordinera olika former av utvecklingsprojekt inom staden. Du får också inspirera och stödja medarbetare i stadens verksamheter vid införande av digitala lösningar. Som utvecklingsstrateg får du arbeta konsultativt och kompetensutvecklande gentemot stadens verksamhetsledningar samt digitaliserings- och IT-funktioner.


Kvalifikationer

För att skapa ett effektivt, framgångsrikt och strukturerat arbetssätt för digital utveckling tror vi att du har en utpräglad förståelse för affärs- och verksamhetskritiska processer samt att du har kompetens inom olika digitala lösningars uppbyggnad och funktion. Då det hela tiden pågår utveckling inom digitaliseringen vill vi att du har erfarenhet av att leda organisationer i förändring och att du har förmågan att på ett kommunikativt sätt förmedla nyttan med förändringen till såväl organisationen som övriga samhället.

Din förmåga att på egen hand driva utveckling framåt och din nyfikenhet samt att du ser positivt på utmaningar och möjligheter värdesätts högt. Du bör ha relevant akademisk utbildning, eller att du på annat sätt skaffat dig likvärdiga kunskaper, för att lyckas i rollen som utvecklingsstrateg. Vidare bör du ha väldokumenterad och flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom offentlig eller privat organisation. Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-21

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00612


Kontakt

Digitaliseringsdirektör Jörgen Sandström, telefon: 021-39 17 40

HR-konsult Alexander Brock, telefon: 021-39 14 06

Vision Christer Fredriksson, telefon: 021-39 23 75

SACO Jan Wikner, telefon: 021-39 11 79
 

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb