Chef Applikationer till IT-avdelningen

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm eller annan ort
Annonserat
den 8 september 2017
Stängs
den 30 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur  

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  

Din roll i laget

Som chef för Applikationer ansvarar du för IT-avdelningens Application Management-gruppering och tjänsteområdet Affärs- och verksamhetssystem. De tjänster du ansvarar för att leverera och vidareutveckla är: applikationssamordning, systemförvaltning, drift och applikationssupport.  

Ditt team består av förvaltningsledare, systemutvecklare, systemadministratörer samt applikationsspecialister i Kista, Stockholm. Tillsammans med övriga medarbetare inom IT-avdelningen levererar du tjänster i landslagsklass till Ateas medarbetare. I ditt personalansvar ingår bland annat rekrytering, kompetensutveckling, coachning, budgetering och personaladministration.   

Ditt ansvar

Du får ett övergripande ansvar för Ateas systemförvaltning och deltar aktivt i utveckling och drift av Ateas centrala system mot uppsatta mål. Här ingår bl. a budgetering/prognostisering, uppföljning av licenser, driftavtal, underhållsavtal, konsulter etc.   

Du rapporterar till vår CIO och ingår i IT-ledningen. Du kommer att arbeta i en ledningsgrupp med erfarna chefer som kommer att hjälpa dig ombord på alla sätt. På vår IT-avdelning är det viktigt att alla är genuint intresserade av Ateas affär, har rätt personliga egenskaper och har en bred och i vissa fall djup IT-kompetens.     

Dina egenskaper 

Du är självgående men gillar verkligen att arbeta i team och se till helheten. Som person är du även nytänkande och omvärldsorienterad, du söker och ger feedback och använder den för att utveckla dig själv, andra och verksamheten. Du är öppen och inkluderande i ditt bemötande till andra och är kreativ samt analytisk. Du ser den kortaste vägen mellan A och B är, men du är även medveten om att man ibland får ta en omväg för att nå våra mål.  

Din erfarenhet är viktig men dina personliga egenskaper kommer att vara avgörande

  • Du har tillämpat PM3 i förvaltningsstyrning resp. service management. 
  • Du har eller har haft personal- och budgetansvar alternativt arbetat som projektledare. 
  • Du har bred och i vissa fall djup IT-kompetens. 
  • Du har en relevant bakgrund inom förvaltning. 
  • Du har en bakgrund som systemutvecklare och håller kunskaperna levande och växande genom teori och praktik. 
  • Du har erfarenhet av att köpa drift och andra outsourcade IT-tjänster.   

Vårt erbjudande till dig 

Du kommer till en spännande avdelning med stora ambitioner att bli Sveriges bästa IT-avdelning. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.    

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?   

Ansök och bli en av oss 

Skicka in din ansökan redan idag via ansök nu knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2017-09-30. Placering i Stockholm alternativt annan Atea ort.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att när som helst kontakta Ateas CIO, Johanna Kjellberg: johanna.kjellberg@atea.se Tel. 0705 309 172

Välkommen till Atea!      


Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 31,2 miljarder norska kronor 2016 och är noterad på Oslo Börsen. 

Liknande jobb

Liknande jobb