Gruppchef inom Application Management till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 8 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?
 
Swedavia IT består av ca 80 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Inom Swedavia IT drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.
 
Enheten Application Management består av sex grupper och innefattar totalt drygt 50 medarbetare. Nu söker vi en chef till den gruppen som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av våra system som hanterar infrastruktur (bygg, fastighet och anläggning) och säkerhet.


Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef leder du ett team av åtta service managers och objektspecialister samt en handfull externa konsulter. Som chef för gruppen har du det operativa ansvaret för gruppens leveranser samt är ansvarig för beställningar och samarbete med externa leverantörer.
 
Arbetsuppgifterna inbegriper ett övergripande budget- och personalansvar, styra och leda leverantörer samt utveckla strategier och övriga relationer. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra gruppchefer och medarbetare inom IT, företagets olika affärsområden, externa kunder och leverantörer.           


Din profil

För att lyckas i rollen som gruppchef behöver du ha flerårig erfarenhet som ledare inom en IT-organisation samt ha god kunskap inom ekonomi. Du har arbetat som ledare i en organisation i förändring och tillväxt med en outsourcad teknisk miljö.
 
Vi lägger stor vikt vid att du har ett coachande ledarskap och är bra på att skapa relationer.
 
Tjänsten kräver gedigen erfarenhet av affärsutveckling med stor förståelse för verksamhetsdriven IT. Viktigt för att lyckas i rollen är att du har förmåga att tänka strategiskt samtidigt som du är operativt lagd med en mycket god förståelse för leverantörer och deras utmaningar. Som person är du strukturerad och noggrann samt har en god helhetssyn och är en god förhandlare.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.
 
Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.
 
På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Jenny Laurell, Rekryteringsspecialist, telefon 073 867 77 78, e-post jenny.laurell@swedavia.se alternativt Jonas Ytterström, Chef Application Management, telefon 010-109 05 39, e-post jonas.ytterstrom@swedavia.se.
 
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 15 Oktober 2017

Liknande jobb

Liknande jobb