FRA

FRA söker en driven system- och hårdvarutekniker som vill arbeta med produktutveckling!

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en system- och hårdvarutekniker, internt kallad IT-integratör, som drivs av att utveckla och leverera tekniska lösningar med verksamhetsnytta. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden. Det är här vi behöver dig!
 
Du kommer att ingå i ett ytterst kompetent team som har till uppgift att utveckla, integrera, förvalta och övervaka tekniska lösningar inom ett flertal mycket spännande områden. I en dynamisk och kreativ miljö bygger vi system från grunden, samtidigt som befintliga installationer underhålls och vidareutvecklas. I arbetet ingår arkitektur, övervakning, att ta fram prototyper, installation och felsökning. Detta inkluderar även att arbeta med integration av bl.a. klienter och servrar.
 
Då fokus ligger på att skapa ändamålsenliga och driftsäkra lösningar kommer du att jobba mycket nära användarna – allt för att möjliggöra en proaktiv och genomtänkt leverans. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten ingår.


Du kan

Du har en relevant utbildning inom IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Högre utbildning är meriterande. Förutom ett stort tekniskt intresse och en bred teknisk kompetens ser vi att du har djupare kunskap inom flera av följande områden:

  • Systemintegration
  • IT-infrastruktur
  • Informationssäkerhet
  • Radio
  • Telekom
  • Nätverk
  • Hårdvaruutveckling

Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av att ha arbetat inom en teknikorganisation där du arbetat med flertalet system i komplex miljö med systemintegration, förvaltning och drift.
Har du även erfarenhet av både Windows och Linux är det positivt. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska. Goda kunskaper i engelska är meriterande.


Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett mycket stort intresse för teknik, drivs av problemlösning och bidrar med nya idéer. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en ansvarsfull och självgående person. Du är en lagspelare med god förmåga att i samspråk med andra komma fram till lösningar med fokus på nytta. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs. Du har en positiv attityd och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nytt. Tjänsten kräver att du trivs i en dynamisk omgivning och kan med din stabilitet och uthållighet enkelt växla fokus och prioritera när arbetet kräver det.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.
 
Som IT-integratör hör du till avdelningen för teknik och kontoret för global inhämtning och bearbetning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.
 
Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 36. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.
 
Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-09-24.
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb