It-projektledare till Regeringskansliet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 29 september 2017
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknik och Metod, It-enheten, Förvaltningsavdelningen

Har du vad som krävs för att självständigt leda IT-projekt i en komplex och geografiskt spridd It-miljö? Kan du möta högakrav på problemlösning och leverans? Som vår nya medarbetare på It-enheten får du stort ansvar och utmanandearbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera expertkunskap med förståelse för helheten.


Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Vi söker dig som kan arbeta med att planera, leda, genomföra och följa upp utredningar, uppdrag och projekt kopplade tillförvaltningsaktiviteter och It-strategi. I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta med upphandlingar och avrop av it-tjänster inom offentlig sektor, varför vi vill att du har erfarenhet av detta.

Regeringskansliets It-enhet svarar för It-stödet till Regeringskansliet och utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenskaambassader och EU-representationen i Bryssel - ca 6 400 användare över hela världen - med målet att vara en kompetentIt-resurs som också stödjer organisationen i att utnyttja It för att utveckla verksamheten. Som It-projektledare har du enviktig roll i It-enhetens uppdrag att säkerställa utveckling, drift och förvaltning av infrastruktur och verksamhetsstödjandeIt-system. Inom sektionen Infrastruktur finns gruppen Teknik och metod där befattningen är placerad. Teknik och metodsvarar för strategi, långsiktig planering och övergripande arkitektur för It-infrastrukturen, projektledning samtenhetsövergripande driftkoordinering. Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se


Din bakgrund

Du har flerårig erfarenhet av It-projektledning, högskoleutbildning  inom It-området eller annan lämplig utbildning ikombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. För att lyckas i rollen krävs att du har erfarenhetfrån arbete med etablerade projektstyrningsmetoder exempelvis PEJL och att du har god kännedom och erfarenhet avit-miljö som är byggd på produkter från bl.a. Microsoft, Citrix, Cisco och VMware.

Vi ser gärna att du även har arbetat med, eller känner till, de särskilda krav som ställs för drift och förvaltning av engeografiskt spridd It-miljö samt att du har god kännedom om olika slags It-säkerhetslösningar. Certifiering inom IPMAeller motsvarande samt ITIL är meriterande. Vidare är det meriterande att ha arbetat med upphandlingar och avrop avit-tjänster inom offentlig sektor.


Dina egenskaper

Som It-projektledare behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, förtroendeskapande, kommunikativ och prestigelös. Lika självklart trivs du med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans. Du äranalytisk, kvalitetsmedveten och initiativkraftig med förmåga att presentera olika slags tekniska lösningar på ettpedagogiskt sätt. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt med verksamhetens bästa i fokus och du bidrar till enpositiv laganda.Vi söker dig som arbetar självständigt, har god samarbetsförmåga och är relationskapande till din natur. För att lyckas irollen krävs att du är drivande och har goda ledaregenskaper. Vidare  uttrycker du dig väl i tal och skrift.


Övrigt

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.


Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta André Palmblad som är gruppchef, på 08-405 42 24.

Du är ocksåvälkommen att kontakta personalhandläggare Helena Olofsson på 08-405 14 78.

Fackliga kontaktpersoner är JesperSvarén för Saco och Jan Wahlström och Eva Garcia för ST och Erik Wilhelmsson för Saco.
Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej tilldig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 29 september 2017.


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Härarbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor somförändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it,bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb