Strateg digitala kanaler

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 29 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du leda den digitala utvecklingen av Naturvårdsverket och miljösverige? Nu söker vi dig som gillar strategi och kan engagera andra i digitaliseringen för en bättre miljö.

Anställningen är placerad i Stockholm på webbenheten, som hör till kommunikationsavdelningen. Avdelningen ansvarar för utveckling, planering, samordning och genomförande av Naturvårdsverkets interna och externa kommunikation.


Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att styra och utveckla Naturvårdsverkets digitala kanaler med fokus på användarna. Du tar fram och förvaltar en ny digital strategi och utvecklar metoder för att uppnå verksamhets- och kundnytta i digitala kanaler. Du kommer att ha ansvar för att säkra kvalitet, tidplan, budget samt utvärdering och kunskapsöverföring i större utvecklingsprojekt. En viktig del i arbetet är att formulera effektmål samt följa upp och rapportera nyckeltal.

Du arbetar för att digitalisera den offentliga sektorn i syfte att skapa en enklare, öppnare och effektivare offentlig förvaltning. Det gör du tillsammans med externa aktörer inom privat och offentlig sektor för att uppnå användarnytta inom regeringsuppdraget ”Digitalt först – smartare miljöinformation”.

Du identifierar trender genom omvärldsbevakning som gör att du agerar i rätt tid. Som strateg för digitala kanaler är du kontaktperson mot leverantör inom Naturvårdsverkets ramavtal för webbyråtjänster. I ditt arbete har du ett nära samarbete med Naturvårdsverkets IT-förvaltning och kommunikationsavdelning.


Din kompetens

Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller digitala medier. Du har erfarenhet av en ledande roll i flera stora utvecklingsprojekt och tagit fram, implementerat, analyserat och följt upp nyckeltal. Du har erfarenhet av att utveckla och realisera en strategi för digitala kanaler samt vana att formulera krav samt beställa och kvalitetssäkra digitala tjänster av en extern leverantör.

För att lyckas i denna roll behöver du ha mycket god förmåga att samarbeta, ta ansvar för helheten i olika arbetsuppgifter och driva mot ett resultat. Du är flexibel om förutsättningarna ändras och du tycker om att nå mål tillsammans med andra. Arbetet innebär många kontakter så du behöver kunna kommunicera på ett förtroendeingivande och tydligt sätt.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av effektstyrning och metodik för service- eller tjänstedesign i form av kundresor eller liknande. Även arbete med publicering för webb och sociala medier eller motsvarande är meriterande. Det är en fördel om du har arbetat inom offentlig sektor tidigare.


Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och det kan bli aktuellt med sex månaders provanställning.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2017.


Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Magnus Kull, chef för Webbenheten Marie Öquist, facklig representant, ST

Karl von Bothmer, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb?
Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss
 

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb