Lösningsarkitekt inom digitala kanaler

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 12 oktober 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en senior lösningsarkitekt inom digitala kanaler till avdelningen IT Liv och Pension. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag.

Vi på avdelningen IT Liv och Pension ansvarar bl a för utveckling och förvaltning av dotterbolaget KPA Pensions IT-system. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten. Vi sitter i moderna, nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm.

IT-organisationen består av drygt 500 medarbetare och befinner sig i en spännande fas. Vi deltar i en spännande förändringsresa för att möta nya krav från verksamhet och kunder. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med förbättring och effektivisering av vårt informations- och processtöd.

Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam

Vi söker dig som vill jobba med digitala lösningar för det viktigaste vi har, våra kunder! Som lösningsarkitekt befinner du dig mitt i händelsernas centrum hos oss. I detta nu skapas nya digitala lösningar som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden.

I rollen som lösningsarkitekt ansvarar du för realisering av lösningar för att uppfylla inkomna krav och behov på våra leveranser och för att säkerställa att framtagna lösningar ligger i linje med vår målarkitektur och systemstrategi. Du arbetar tätt med andra roller både inom hela IT och även kravställare inom verksamheten för att tillsammans driva förflyttningen och utvecklingen framåt.

Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas. Du kan förvänta dig ett varierat och spännande arbete där vi strävar mot att använda ny teknik så att det gagnar våra kunder.

Detta är en roll som ställer höga krav på din förmåga att kunna arbeta på ett strategiskt plan kombinerat med en hands-on vardag. Du kommer att vara en drivande kraft från början av en satsning hela vägen genom lösningens livscykel inklusive förvaltning och drift med fokus på arkitekturen.

Är du den vi söker?

Du har mångårig erfarenhet av utveckling och lösningsarkitektur inom digitala kanaler och digital tjänsteutveckling i en agil miljö (minst 5 års erfarenhet av lösningsarkitektur inom organisationer med komplexa miljöer). Erfarenhet av framtagande av målgruppsanpassade digitala tjänster baserat på kundanalys är meriterande. Vidare har du erfarenhet av att jobba enligt Lean och med agila metoder och vi ser gärna att du har bred erfarenhet av agil arkitekturstyrning såsom SAFe. Det är en fördel om har du erfarenhet av att arbeta med processmodelleringsverktyget EA Sparx.

Vi ser även att du har examen från universitet/högskola med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Har du en certifiering inom arkitektur samt erfarenhet från försäkringsbranschen och webbutveckling med Microsoft .NET och ett eller flera CMS är det meriterande.

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap genom omvärldsbevakning och i nätverk med andra och du vill vara en kunskapsresurs för andra. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 oktober 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Christina Mattsson, gruppchef, 08-772 67 46.

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 08–772 7010, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb