Polismyndigheten

Brinner du för CSI eller GIS? Bli uppdragsledare med fokus på införande på polisens IT-avdelning!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping och Linköping
Annonserat
den 12 september 2017
Stängs
den 3 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsuppgifter

Brinner du för CSI eller GIS? Då har vi två superintressanta tjänster att söka där du kan göra samhällsnytta på riktigt! Vi söker en uppdragsledare till GIS-teamet (Geografiska Informationssystem) i Norrköping samt en till Forensiska system i Linköping.

Som uppdragsledare med fokus på införande brinner du för nöjda användare!

Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar verksamhetsnytta inom ett visst område. Teamen jobbar tätt med användarna för att förstå deras behov och vilka nyttor de ska fokusera på. Uppdragsledaren ska hjälpa till att samordna uppdrag och ha stort fokus på införande. Du kommer ha en tät kontakt med våra målgrupper och du är med och planerar hur införandet av nya förmågor i it-systemen ska ske på bästa sätt. Ibland handlar det om mindre förändringar och bara några få införandeaktiviteter och ibland blir det ett större införande som kräver fler aktiviteter. Det är alltid stort fokus på informationsspridning.


GIS – Geografiska Informationssystem

Det är stor efterfrågan efter kartor inom hela Polismyndigheten och vi gör enorm verksamhetsnytta inom alla polisens områden med våra GIS-lösningar! Vi jobbar bland annat med egenutvecklade webbapplikationer och med mobila lösningar. Vill du bli en del i vårt härliga team? Vi är tio personer och vi ansvarar för all vidareutveckling, upprätthållande och införande av kartstöd inom polisen. En stor del av vårt arbete innebär också att marknadsföra och sprida möjligheterna med GIS inom vår stora organisation.
 

Forensiska system

Vi är idag ett team på fyra utvecklare och tre teknikspecialister som sitter i Linköping. Vi har till uppgift att leverera suveräna IT-lösningar till forensiken. Vi är prestigelösa, handlingskraftiga och levererar i en del fall helt världsunika lösningar. Vårt område spänner sig från laborativa stödsystem inom DNA-området till system inom fingeravtryck, vapen och brottsplatsundersökningar, CSI på riktigt!


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift


MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom GIS, Forensik eller IT
  • Erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
  • Erfarenhet av användardriven utveckling
  • Erfarenhet av att införa IT-system i verksamheten

För uppdragsledare inom GIS är det meriterande om har utbildning inom GIS och brinner för kartlösningar.


PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Du behöver vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.


Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef GIS Cecilia Gårlin, 010-56  36723 eller gruppchef Forensiska system Linda Albinsson Lind, 010-56 28117.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information:

Anställningen

Arbetsort: GIS – Norrköping, Forensiska system - Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81

Liknande jobb

Liknande jobb