Scania IT

Manager Advanced Analytics

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 12 september 2017
Stängs
den 27 september 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania står inför en mycket spännande förändring som innebär en resa mot att vara en tjänsteleverantör av transportlösningar. I den här resan är digitalisering, uppkopplade fordon och tillgänglig information centrala områden.

Visionen är tydlig från Scanias högsta ledning. Scania ska vara världsledande inom Advanced Analytics i segmentet industriella produkter. Där förmågan Advanced Analytics är en naturlig och fundamental del av vår affärsutveckling inom alla funktioner på Scania. Scania IT har uppdraget att driva Scanias resa mot visionen.

Inom sektionen, Information Services and Management, arbetar vi för att göra Scanias affärsinformation tillgänglig, använd, beskriven, förståelig, governerad och med rätt kvalitet. Inom sektionen skapar vi nu en ny grupp som heter Advanced Analytics för att ytterligare öka vårt fokus på det området. Gruppen består av Data Scientists, konceptutvecklare och utvecklare. Vi söker här efter gruppchefen för den nyskapade gruppen.

Arbetsuppgifter
 • Leda och facilitera Scanias Information Management Journey inom Advanced Analytics
 • Coacha och utveckla vår personal
 • Hantera resursbalansering och budget för gruppen
 • Medlem i ledningsgruppen för sektionen och delta i utvecklingen av både sektion och avdelning
 • Monitorera och säkerställ framfarten av de strategiskt utvalda use case inom Advanced Analytics som vår högsta ledning har pekat ut
 • Med stor entusiasm kommunicera och sprida budskapet kring Scanias Information Management Journey med olika intressenter
 • Hitta/identifiera möjligheter för när Scania kan vara mer datadrivet och driva Scania i den riktningen
Din profil
 • Erfaren chef inom större organisation med bevisade ledaregenskaper
 • Goda kunskaper om de möjligheter som Advanced Analytics medför
 • Förmåga att motivera och entusiasmera
 • Bra kommunikationsförmåga och van att leda team
 • Övergripande verksamhetskompetens om tillverkande företag
 • Goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.
 
Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Sara Hesselgren (Rekryteringscenter), 08-553 519 33, eller Staffan Vildelin (sektionschef), 08-553 893 59.
 
Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev samt betygskopior.
 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20174235 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb